2022-10-06 21:00

Arsenal - Bodø/Glimt

Inför: Arsenal - FK Bodø/Glimt
Efter stabila derbysegern hoppas Arsenal fortsätta segertåget.

Inför: Arsenal - FK Bodø/Glimt

Andra matchen i Europa, äntligen. Succélaget från Norge gästar ett London som är rött.

Själv har jag inte riktigt hunnit landa än efter segeryran efter derbysegern mot grannarna i vitt. 3-1 och en övertygande seger som hade kunnat bli ännu större. Festen på Ashburton Grove ville aldrig ta slut efter slutsignalen och på pubarna i Islington har man nog inte slutat fira än. Men även om vissa supportrar lätt bakis fortfarande går runt i ett lyckorus så måste spelarna landa och ladda om inför andra matchen i Europa.

Jag vet vad vissa av er kanske tänker: Men det är ju tredje omgången i Europaspelet? Jo, men på grund av resursbrist för polisen efter drottningens död sköts matchen mot PSV upp. Säga vad man vill om det, men så blev det. Därför är Arsenal obesegrat i Europa inför matchen mot norrmännen. Uddamålssegern mot Zürich placerar laget tvåa i tabellen. En poäng bakom Bodø/Glimt.

Ett Bodø/Glimt som förra året gjorde succé i Europa och vann mot Roma med totalt 8-3 och tog sig till en 16-delsfinal mot Celtic i Conference League. Gulsvarta Glimt, blixten på svenska, spelar till vardags på en arena med cirka 8000 åskådarplatser norr om polcirkeln. Laget ligger just nu tvåa i sin liga. 15 poäng bakom Molde. I Europa har man spelat 1-1 mot PSV och vunnit med 2-1 mot Zürich. Men nu väntar alltså gruppens tuffaste motstånd i form av ett Arsenal i storform.

Trots stabil seger mot Tottenham och ett motstånd som på pappret bara ska borstas undan kommer det inte att bli en enkel uppgift för hemmalaget. Till viss del beror det på att Arbeta inte kan komma med den starkaste elvan som han har tillgänglig. Eller kan och kan. Det kan han väl. Men med en match mot Liverpool runt hörnet kan han tvingas vila spelare. Speciellt med tanke på en intensiv match så sent som i lördags.

Med det sagt har laget även en del skador som gör laguttagningen ännu tuffare. Både Elneny och Smith Rowe är långtidsskadade. Samtidigt har Soares fått en smäll och är inte riktigt redo för spel än. Odegaard, Partey och Zinchenko kommer troligtvis alla vilas på grund av skadeoro. Istället kommer troligtvis Sambi, Vieira och Marquinhos få ta plats i startelvan när norrmännen gästar London.

Potentiell startelva:
Turner; Tomiyasu, Holding, Gabriel, Tierney; Xhaka, Lokonga; Marquinhos, Vieira, Martinelli; Nketiah

När? Torsdag 6 oktober kl 21:00
Hur? V Sport Fotboll/Viaplay
Vad? Europa League, omgång 3
Var? Emirates Stadium, London
Tips? Seger, 3-0

COYG!

Sebastian Ahokas2022-10-06 06:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal