2023-04-10 16:00

Charlton - Burton Albion

Inför: Charlton – Burton Albion

Inför: Charlton – Burton Albion

Vårt oberäkneliga The Addicks spelar säsongens andra annandagsmatch, denna gång under påsk och det mot Burton Albion på hemmaplan.

Det vankas annandagspåsk och helgdag, såväl i Sverige som Storbritannien. Således vankas det också fullt med fotbollsmatcher och då ska Charlton ta emot Burton Albion på The Valley. Ett Burton vi tidigare under säsongen kryssade mot, i en målrik och svängig 3-3 match. Mycket har hänt sedan dess, i båda lägren. Likt höstens möte håller man relativt jämna skägg i tabellen. På grund av förlusten under Långfredagen fortsatte Charlton inte sin klättring mot 10:e platsen, utan står fast på sin 12:e plats med 52 poäng. Shrewsbury (55p) och Exeter (53p) är närmst ovanför. Burton å sin sida, ligger en bit från Charlton i och med sin 18:e plats. Men poängantalet är 45 poäng och den summan delar man med två övriga lag (Cheltenham & Port Vale), vilket minimerar avståndet något i praktiken.

Ja, Charlton var långt ifrån att komma upp i närheten av sin prestation mot Shrewsbury förgående helg, när man alltså under Långfredagen snubblade mot Bristol Rovers, i en uddlös och allmänt dålig fotbollsmatch. Således är det som vanligt svårt att sia om vart Charlton står när vi går inför den här omgången. Eller vänta, det är närmast omöjligt. Det genomgående den här säsongen – bortsett från de urusla månaderna november och december – har varit att man inte har en aning vad man kan förvänta sig när vi går in i en match. Mot Burton kan det alltså bli hur bra som helst, men också pannkaka av alltihop.

I spelatruppen ser inte särskilt mycket ut att ha ändrats sedan i fredags. Det skulle i så fall vara att Sean Clare har fått några extra dagar att repa sig och om möjligt kan delta under måndagen, vilket han inte lyckades med under fredagen. Vidare är Chuks Aneke, Corey Blackett-Taylor och Lucas Ness trion som har skavanker av längre rehabiliteringsart. Mandela Egbo fanns åter med på bänken senast och lär kunna vara det igen.

För Burton upon Trents representationslag i League One har det gått ganska enligt förhandsförväntningarna. Hösten var svag, men ett starkt januarifönster har lyft laget från det ordentliga bottenträsket och en placering på säker mark är inom räckhåll inför slutspurten. I fredags blev det en tung hemmaskalp mot Barnsley med 2-1, vilket ger tre raka matcher utan förlust. Formen är med andra ord fin, och har varit så under en tid. I spelartruppen återfinns närmast en handfull bekanta ansikten. Sedan tidigare möten brukar vi nämna att Deji Oshilaja är en viktig pjäs i klubben sedan två säsonger tillbaka, då han anlände som bosman från Charlton. Och januari gjorde samtliga av Craig McGillivray, Charlie Kirk och Sam Lavelle samma flytt. I de två sistnämndas fall handlar det visserligen om låneavtal. Därmed kommer ingen av dem, på grund av flera vettiga skäl, inte att medverka i matchen. Lavelle är dessutom skadad, något han varit större delen av sin tid i klubben. Kirk har däremot bidragit med två mål hittills. Vidare är Louis Moult, Terry Taylor och Sam Winnall långtidsskadade.  


The Addicks fem senaste ligamatcher: Bristol Rovers 1-0 (b), Shrewsbury 6-0 (h), Wycombe 1-1 (h), Cambridge Utd 1-2 (b), Morecambe 1-4 (b).
FVOVV
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 11
Miles Leaburn – 11
Corey Blackett-Taylor – 8

Brewers fem senaste ligamatcher: Barnsley 2-1 (b), Cheltenham 0-0 (b), Port Vale 2-3 (b), Peterborough 2-5 (h), Wycombe 2-1 (h)
VOVFV
Bästa målskyttar
Victor Adeboyejo – 11
Dale Taylor – 5
Davis Keillor-Dunn – 5

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-04-09 23:44:06
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson