2023-04-22 16:00

Charlton - Morecambe

Inför: Charlton – Morecambe  

Inför: Charlton – Morecambe  

Med tre matcher kvar av säsongen att försöka vinna tar The Addicks emot ett Morecambe som är hotat av nedflyttning.

Ja, Charlton gjorde väl vad man skulle, och behövde, när man svarade upp – det som numera är känt som – förnedringen i Ipswich med att spela kontrollerat och vinna en uddamålsseger mot Milton Keynes Dons (0-1). Jack Payne dunkade in det matchavgörande målet, vilket blev hans tredje för säsongen, och formen får rent allmänt i laget ses som hyfsat bra. Utsikterna för att den ska fortsätta och att det ska bli en snygg avslutning på säsongen får också bedömas som bra. Den här helgen väntar Morecambe på hemmaplan, sedan följs det upp med Port Vale hemma och Cheltenham borta. Tre matcher som man som supporter anser att Charlton bör vinna.

Till dagens match ser det mesta i spelartruppen ut att vara oförändrat. Tyreece Campbell missade veckomatchen på grund av en skadekänning men ska vara okej för att spela nu. Macauley Bonne blev disciplinärt avstängd efter Ipswichmatchen på grund av några olämpliga gillamarkeringar på sociala medier men bör eventuellt också ha sonat sitt straff nu. En som inte gjort det är Ryan Inniss som har två matcher kvar av sin avstängning att avtjäna. Sedan tidigare är dessutom Lucas Ness, Corey Blackett-Taylor och Chuks Aneke skadade.

Morecambe har en tung säsong bakom sig, där man varit befäst i tabellens bottenskikt under hela kampanjen. Något som egentligen inte är någon skräll i sig med tanke på att en bottenstrid allt som oftast kommer vara det som förväntas av Morecambe så länge man befinner sig i League One-kostymen. Det finns dock möjligheter att se till att man håller sig kvar ytterligare en säsong eftersom det endast skiljer tre poäng till säker mark. Formen har däremot inte varit något vidare på ett bra tag. Sedan mars har man bara vunnit en match, och den vinsten kom i förra omgången när Cole Stocktons gjorde 1-0 på Wycombe – en vinst som givetvis togs på hemmaplan. Det var den första vinsten på elva matcher, vilket inte riktigt är ett drömscenario när man har kniven mot strupen för sin överlevnad. I spelartruppen finns det samtidigt flera skadekänningar. Donald Love, Max Melbourne, Liam Shaw, Ash Hunter, Adam Mayor, Caleb Watts och Courtney Duffus är allihop osäkra till spel. Manager Derek Adams hoppas åtminstone två av de upprabblade namnen tillbaka i spel.

The Addicks fem senaste ligamatcher: MK Dons 0-1 (b), Ipswich 6-0 (b), Burton 3-2 (h), Bristol Rovers 1-0 (b), Shrewsbury 6-0 (h)
VFVFV
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 13
Miles Leaburn – 11
Corey Blackett-Taylor – 8

Morecambes fem senaste ligamatcher: Wycombe 1-0 (h), Portsmouth 0-0 (b), Plymouth 1-3 (h), Barnsley 5-0 (b), MK Dons 1-0 (b)
VOFFF
Bästa målskyttar
Jensen Weir – 9
Kieran Phillips – 7
Cole Stockton – 5

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-04-22 10:18:42
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson