2023-01-27 21:00

Manchester C - Arsenal

Inför Manchester City - Arsenal
Arsenal åker till Manchester för nästa cuprunda.

Inför Manchester City - Arsenal

Matcherna avlöser varandra en efter en. Nu är det dags för ännu ett toppmöte. Nu mot Manchester City i cupen.

Topplagen städas av som på löpande band. Nu senast var det Manchester United som fick se varför Artetas mannar ligger i toppen av ligan. Under fredagskvällen åker Arsenal till just Manchester, men till det andra laget i industristaden.  På andra sidan planhalvan under fredagsmatchen väntar nämligen Artetas tidigare arbetsgivare och nära tränarkollega.
 
Pep Guardiola och hans Manchester City kan, trots bristen på CL-titel, benämnas som ett av världens bästa lag. Dessutom har laget vunnit ligan fyra gånger av fem senaste åren. Även om laget inte leder ligan just nu så är det ändå ett farligt lag och ett lag med en minst sagt fruktad offensiv. Norges näst bästa fotbollsspelare kan inte sluta göra mål. Det ska med andra ord mycket till för att Ramsdale ska få hålla nollan på fredagskvällen.
 
Men om det är någon som vet hur man ska slå City så är det deras tidigare assisterande tränare - Super Mik Arteta. Basken har sedan han kom till Arsenal rensat upp, revolutionerat och gjort om ett svagt mittengäng till titeljagare som skrämmer lag, istället för att vara ett lag supportrar skrattar åt.
 
Att fredagens match är en match i FA-cupen är på pappret ännu en fördel. Arsenal är nämligen - som bekant - laget med flest titlar från den historiska cupen. På 21 finaler har Gunners tagit 14 titlar.
 
När fredagens cupmatch drar igång spelar dock varken tidigare cupsegrar, statistik och tidigare arbetsgivare ingen roll. Då är det laget som gör flest mål som vinner, som vanligt. Och även om Arsenal leder ligan så är fredagens match en match som verkligen kan sluta hur som helst. Det gäller att alla spelare presterar på topp och att man inte ger bort något. För ger man bort minsta lilla boll eller är ofokuserad för en sekund - då straffar City en. Det är både Arteta och spelarna väl medvetna om.
 
Det stora skadebekymret för Arsenal är fortfarande den tidigare City-anfallaren Gabriel Jesus som inte är tillbaka på fyra-fem veckor. Dessutom är Nelson, Elneny och Soares fortsatt skadade. White ska vara redo för spel efter att ha gått av planen mot United.
 
Möjlig startelva:
Turner; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Partey; Saka, Odegaard, Martinelli; Nketiah
 
När: fredag 27 januari, 21:00
Vad: FA-cupen, runda 4
Var: Etihad Stadium, Manchester
Hur: V Sport Premium/Viaplay
Tips: 2-3
 
COYG!

TV: Höjdpunkter från senaste mötet mellan Arsenal och Manchester City

 

Sebastian Ahokas2023-01-26 21:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal