2023-03-09 18:45

AEK Larnaka - West Ham
0 - 2

Införrapport: AEK Larnaca–West Ham
ÄNTLIGEN EUROPA!

Införrapport: AEK Larnaca–West Ham

Äntligen något annat än ett brittiskt lag, för de verkar inte vara några vi kan slå i dagsläget. Istället bär det av ut i Europa och Cypern, Larnaca för att vara mer exakt. Kanske har några av er varit där på semester? För sol och bad är de kända för, men inte sin fotboll. Med vår form ska man kanske inte skriva bort någon match, däremot har Larnaca förlorat två av sina fem senaste i den cypriotiska ligan. 

Trea i gruppen i Europa League och vinst i play-off matchen mot Ukrainska Dnipro innebär en åttondelsfinal för Larnaca mot the mighty West Ham. Eller mighty och mighty, i ryggen har vi en blytung förlust mot Brighton där vi såg rent ut sagt svaga ut. En längre Europa-turné behöver vi, både fansen men också spelarna för deras självförtroende och tränaren för sin anställning. Många av er har säkert aldrig hört talas om laget som ska stå på andra sidan planen imorgonkväll, här är lite spännande information:

De har kvalificerat sig till Europa League kvalet i princip varje säsong under 10-talet, men endast nått slutspelet, det vill säga gruppspelet, två av gångerna. 2011 och i år. De har också ett överflöd av spanska spelare, med fem ordinarie. Samtliga är till gemeneman okända. Den som någon kanske har koll på, kommentera nedan om ni har vetskap om spelaren och isåfall hur, är kaptenen Ivan Trichkovski. Han har spelat 67 landskamper för Makedonien och gjort 7 mål. Han har även förflutet i Club Brugge och Legia Warsaw, som vi mötte ifjol. Han har också spelat för Al Nassr, Ronaldos nuvarande klubb. Säg vad du vill om det. Deras tränarstab är fylld av spanjorer. Hela sju av nio i tränarstaben är spanjorer. Så var förberedda på lite cypriotisk-spanskinspirerad tiki-taka imorgon!

Laget vi ställer upp med imorgon tror jag är relativt ordinarie. Sett till hur Moyes valde att formera elvorna i Europa förra säsongen, där laget var starkt i första mötet, för att sedan ha ett lite svagare lag till möte nummer två. Förhoppningsvis får vi se Cornet göra några minuter igen. Och lite självförtroende till samtliga spelare är välbehövligt. Jag tror vi startar med följande elva:

                         Areola
Johnson   Kehrer   Aguerd    Cresswell
                   Rice     Soucek
       Bowen         Lanzini             Benrahma
                      Scamacca

Trots att vi fick den kanske bästa möjliga lottningen så är det en spännande match med åttondelsfinal i Europa. Vi hoppas på en stabil seger för att möjliggöra lite rotation i returen. COME  ON YOU IRONS  

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-03-08 21:41:12
Author

Fler artiklar om West Ham