2022-09-08 21:00

West Ham - Steaua Bucuresti

Införrapport: West Ham–Fotbal Club FCSB (Steaua Bucaresti)
Han vill vi se mer av. Det vill vi.

Införrapport: West Ham–Fotbal Club FCSB (Steaua Bucaresti)

Efter ett kval som vi mer eller mindre städade av med 6–1 mot Viborg så möter vi det Rumänska storlaget FCSB i den första gruppspelsmatchen. En match som på pappret inte ska vara några konstigheter, men av erfarenhet vågar jag påstå att vi aldrig ta något med dessa grabbar för givet.

Efter den senaste matchen mot Chelsea i ligan där vi mer eller mindre blir rånade på ett mål, och på det första för Cornet, så hoppas vi på en revanchlust hos killarna i claret & blue. 

Det oförutsägbara i dessa matcher är också det som gör dem spännande. Vilka är FCSB? Hur ser rumänsk fotboll ut? Hur stor är egentligen klasskillnaden? Samtligt får vi svar på imorgon kväll, om det blir en positiv avkomma eller inte återstår helt enkelt att se. 

Något annat oförutsägbart som inte är lika trevligt är skadesituationen. Scamacca är tillbaka i träning sedan igår, om det gör honom spelklar förblir osagt. Vår käre Soucek, som verkar ha en liten skavank i foten, är även han i nuläget ett osäkert kort. Det finns även ett orosmoln runt Ben Johnson. Dawson numera tillbaks i träning, men även han ett orostecken.

Hur som helst finns det mycket att se fram emot. Tre poäng är en sak. Men det vi alla kanske ser fram emot mest är att se vårt rekordförvärv spela igen. Ännu har vi inte sett en promille till vad han är kapabel till. 

Killarna som i någon mån är bekräftade startspelare i matchen är den unge högerbacken Ashby som ska avlasta Coufal. Även West Ham fanatikern Downes ska enligt uppgift starta. Given är också Areoka, vår i nuläget Europa-målvakt som jag personligen ser som en bättre målvakt. 

Förväntad startelva:

                    Areola
Ashby Kehrer Ogbonna Emerson
           Rice         Downes
 Cornet      Paqueta       Benrahma 
                   Bowen 

Nu ser vi fram emot en spännande europaturné med mycket mål och härliga vinster. Finns det en tunering vi kan vinna, så är det denna. Enligt brittiska "bookmakers" är West Ham i nuläget tredje favorit att vinna tuneringen efter Villareal och Fiorentina. Mitt bet? Vi tar hem hela skiten.
COME ON YOU IRONS!

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2022-09-07 23:11:59
Author

Fler artiklar om West Ham