2023-10-07 13:30

Luton - Tottenham
0 - 1

Spurs avgjorde med en man mindre
Micky van de Ven gjorde matchens enda mål.

Spurs avgjorde med en man mindre

Tottenham leder ligan efter att ha bortabesegrat Luton med en man mindre. Spurs inledde bra och var överlägset från start, men en utvisning på Yves Bissouma ställde till det. Micky van de Ven gjorde matchens enda mål.

Tidig lördagsmatch. Det såg väldigt bra ut från start. Men sen blev det drama. Spurs fick spela med en man mindre hela den andra halvleken, men man lyckades ändå avgöra. Det här var ett starkt besked i en match där andra skallar hade vikt ner sig.


Van de Vens mål avgjorde
Ange Postecoglou gjorde ingen ändring startelvan utan Tottenham kom till spel med ett helt väntat lag. Spurs öste på från start och hade kunnat göra tre mål första sju minuterna om fokus bara varit det rätta. Det var total utklassning från start, men som så ofta går något förlorat i överlägsenheten och spelare började ta underliga och själviska beslut istället för att rulla bollen till fria medspelare. Luton kom in i matchen genom några fasta situationer, och precis innan halvtidsvilan hade Luton en boll inne men domaren hade blåst frispark för Spurs och det kändes som att det var match på riktigt. När sedan Yves Bissouma drog på sig ett andra gult kort efter en filmning så gick Spurs till halvtidsvila med en man mindre på planen.

Spurs var riktigt illa ute i början av den andra halvleken. Bollen skulle egentligen vara inne för Luton, men på nåt sätt missades det öppna målet. Istället kom Spurs fram på en hörna där James Maddison snurrade runt och hittade Micky van de Ven som gav Spurs ledningen. Spurs spelade med en man mindre och man gjorde det med Dejan Kulusevski på topp. Luton skapade allt mindre efter en pigg inledning av den andra halvleken. Tillslut var det riktigt stabilt där Spurs vann bollinnehavet klart.


Big Ange fortsätter byta ut Son och Maddison
Det gäller att göra det man är bäst på och förstå hur man själv och andra gör mest nytta. När Maddison drog ett par stickare på kort tid till Kulusevski undrar man om dom inte har tränat nåt tillsammans. Det här kom att bli en match där det hackade. Det är klart att utvisningen gjorde sitt. Men Cristian Romero ledde det här laget till seger. Heung-Min Son och Maddison byttes båda ut, som om Big Ange vill få Romero att göra Spurs försvar ännu starkare. Romero spelade verkligen fotboll på en annan nivå än motståndarna. Spurs leder nu ligan, med en match mer spelad än Manchester City som på söndagen spelar mot Arsenal.

Mål: 0-1 Van de Ven (52)

Bäst i Spurs:
+++ Romero
++ Kulusevski
+ van de Ven

Spurs lag:
Vicario
Porro Romero Van de Ven Udogie (Davies 82)
Sarr Bissouma (utv 45+3)
Kulusevski (Veliz 90+2) Maddison (Royal 76) Richarlison (Højbjerg 46)
Son (Skipp 76)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-10-07 15:36:00
Author

Fler artiklar om Tottenham