Stamford Bridge, 2022-12-27 18:30

Chelsea - Bournemouth
2 - 0

Mason Mount om mål, James skada och framtiden
Han gav oss en sen julklapp den gode Mount. Sicket skott!

Mason Mount om mål, James skada och framtiden

Efter att återigen levererat ett fint mål under Chelseas match mot Bournemouth reflekterar Mason Mount kring matchen, framtiden och kring det orosmoln som ännu en gång seglat upp över Reece James huvud.

Anmärkningsvärt är att Mount inte gjort mål på hemmaplan under hela 2022. Var det därför han var extra på det när lagets sista match under 2022 skulle till att spelas? Skottet som han drog i väg var en riktig läckerbit, fint curlad förbi både backar och målvakt. Mount tredje mål för säsongen var en viktig pusselbit till att matchen slutade med Chelsea som vinnare.
Mason själv kommenterar händelseförloppet efter matchen:
”En så viktig match för oss för att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Det var ett tag sedan vi vann. Vi behövde lägga in högsta växel från start då vi hade på känn att det skulle bli en tuff match. Att få de mål vi fick så snabbt var väldigt viktigt för oss. Att vi dessutom lyckades hålla nollan tycker jag visar på bra karaktär. Vi höll oss till det vi hade kommit överens om, vi var aggressiva, trygga med bollen och skapade många chanser. Vi kunde gjort fler mål på dem. Vi har att jobba med, men det är en positiv känsla vi tar med oss. Vi är tillbaks på vinnarspåret.”

Mount var efter matchen nöjd med sin egen offensiva insats då hade också var inblandad i Kai Havertz mål. Mount om sitt mål:
“Det var ett bra avslut som jag verkligen är nöjd med. Att göra mål på Stamford Bridge är viktigt för mig, det har varit alltför länge sedan. Det är som julafton igen! Att vi också gjorde matchen andra mål skapade ett behövligt lugn för oss vilket jag är glad för.

Den enda besvikelsen med kvällen var skadan på Reece James som vi alla fick ta del av i andra halvleks inledning. Mounts lagkamrat spelade sin första match sedan Oktober, men tyvärr slutade det på ett mycket tråkigt sätt. Mount om skadan:
”Det skapar tyvärr en bitter eftersmak på vinsten. Att se Reece gå av plan i sin comeback var tufft. Jag träffade honom snabbt i omklädningsrummet efter matchen, han var väldigt nedstämd. Vi vet inte vad som hänt exakt, men såklart känner jag med honom, att få vara med om detta igen, denna gång i sin comeback.”

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-12-28 14:23:00
Author

Fler artiklar om Chelsea