Officiellt: James förlänger med Chelsea
Four more years!

Officiellt: James förlänger med Chelsea

Chelseas nummer 10, Lauren James, har stått för ett ordentligt genombrott den gångna säsongen. Hennes prestationer belönades igår med en plats i Englands VM-trupp, under torsdagen kom beskedet att yttern dessutom kritat på ett nytt fyraårskontrakt med Chelsea.

Lauren James kombination av teknik, kreativitet, styrka och explosivitet är närmast oöverträffad i WSL. Hon nominerades till årets unga spelare redan ifjol, men tog ytterligare kliv under den gångna säsongen. Chelsea bekräftade under torsdagen att man förlängt kontraktet med James, varpå huvudpersonen fick kommentera signeringen.

– Det är en fantastisk känsla att förlänga min vistelse hos klubben jag älskar, klubben som är mitt hem. Jag ser på framtiden med tillförsikt och vill realisera min potential. Jag vill vara den bästa versionen av mig själv, som spelare och person, och därigenom inspirera nästa generation. Det känns verkligen som hemma, detta är platsen jag alltid velat befinna mig på, säger James.

James bidrog starkt till liga- och FA cup-dubbeln och var en av lagets mest produktiva spelare på vägen fram till Champions League-semfinalen. Hennes poängproduktion kan fortfarande förbättras, men i vissa kategorier är hon redan bäst i klassen. Ingen WSL-spelare dribblade lika ofta och framgångsrikt som Lauren James den gångna säsongen. Hennes förmåga att skapa målchanser för sig själv och andra håller redan en oerhört hög nivå, 21 år gamla James har gott om tid på sig att hitta effektiviteten i offensiv tredjedel.

– Hon är en av världens bästa spelare och har dessutom ett kungsblått hjärta. Vi ser fram emot att se henne fortsätta växa och vi tror att hon kommer uppnå stora saker hos oss, säger general manager Paul Green.

Även England och The Lionesses tror alltså på Lauren James förmåga, och ytterforwarden ska göra mästerskapsdebut i sommarens VM-slutspel. Det nya kontraktet med Chelsea sträcker sig till sommaren 2027.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-06-01 12:33:17
Author

Fler artiklar om Chelsea