Pochettino: ‘’Mudryk måste förstå sig bättre på spelet’’
Utbytt efter dryga timmen mot Bournemouth, men Pochettino tror på sin ukrainska ytter och vill att han ska få tid på sig.

Pochettino: ‘’Mudryk måste förstå sig bättre på spelet’’

Den ukrainska yttern har ännu inte gjort mål på 21 matcher för Chelsea efter att ha anslutit från Shakhtar Donetsk i januari.


Mauricio Pochettino anser att Mykhailo Mudryk måste förstå sig på spelet bättre efter att den 88,5 miljoner pund dyra ukrainaren återigen hade svårigheter när Chelsea spelade oavgjort mot Bournemouth.

Efter att ha anslutit från Shakthar Donetsk i januari har yttern gjort 21 framträdanden för Chelsea men ännu inte lyckats med målskyttet. 

Han ersattes av Cole Palmer i den 63:e minuten vid Vitality Stadium men Chelsea lyckades inte göra mål och matchen slutade i en besvikelse.

Pochettino anser att Mudryk ännu håller på att anpassa sig till tempot i Premier League.

– Han håller på att förbättra sig. Han behöver förstå att speltempot i Premier League är väldigt snabbt, säger tränaren till Sky Sports.

– Jag tror det handlar om att förstå sig på spelet bättre och vara mer i kontakt med laget.

– Vi behöver ge honom tid för att anpassa sig under säsongens gång. 

Efter fem matcher har Chelsea endast lyckats skrapa ihop fem poäng och ligger på fjortonde plats i ligatabellen. 

Laget har endast gjort fem ligamål hittills, det lägsta efter fem matcher sedan 1995/96, när de också gjorde endast fem. 

Den dåliga formen fortsätter trots att klubben spenderat över en miljard pund sedan Todd Boehly tog över som ägare för klubben förra året. 

Pochettino vill att anhängarna har tålamod med nyförvärven och pekar ut att även Zinedine Zidane hade svårigheter i början av sin Real Madrid-karriär.

– I Chelsea är förväntningarna alltid höga. När du anländer till Chelsea som spelare eller tränare förväntar sig folket segrar, pokaler, goda prestationer och mål, säger Pochettino. 

– Vi har en väldigt ung trupp och vi måste förstå att de är unga och behöver anpassa sig och hålla sig lugna. 

– Det är inte rättvist att döma ut Mudryk efter några matcher och påstå att han inte presterar. 

– Jag använder alltid samma exempel. Real Madrid betalade 70-80 miljoner pund för en spelare vid namnet Zinedine Zidane. 

– Han var en extraordinär spelare men efter sex månader kunde man fråga anhängarna i Real och de kunde säga: ‘’vem har vi riktigt köpt?’’

– Han började prestera efter sju eller åtta månader när han var 26-27 år. När man köper spelare som är 20-21 år måste man vara försiktig. 

– De är inte maskiner. De måste anpassa sig till de senaste månadernas omständigheter. Vi behöver ge dem tid.

Slutresultatet av söndagens match ledde till att några av Chelsea-anhängarna som rest till sydkusten buade ut laget efteråt. Pochettino passar på att nämna att tolv spelare är otillgängliga på grund av skada. 

– Investerar man pengar finns det förväntningar. Vinner man inte är det vanligt att anhängarna är missnöjda, säger Pochettino.

– Vi är ett lag som kommer att vara starka om vi håller oss tillsammans. Med hela truppen frisk kan vi utmana om allt. 

– Varför är det annorlunda för oss? Det är för att vi inte har en fulltalig trupp från säsongens början. Vad kan vi göra?

– För min del finns det inte något att säga. Anhängarna får göra som de vill. Vi vet vad vi behöver göra. Vi tror starkt på oss själva, men vi har tolv spelare borta på grund av skada idag. 

– Sedan har vi tre, fyra unga spelare på bänken. Ska jag gråta? Ska jag klaga? Jag behöver acceptera denna utmaning och fortsätta vara positiv. 

– Vi kommer inte att ändra. Vi har vår åsikt och vår verklighet. 

– Vi gör bra saker, mer än vad folk kan förvänta sig, men Chelseas förväntning är att alltid vinna.

– Jag kan förstå känslan. Känslan är såklart att klaga eftersom vi vill vinna. Anhängarna kommer att stå bakom laget och hjälpa till att vinna när Aston Villa väntar på söndag.

Källa: Daily Mail

TV: Olsson: "Kanske Chelseas bästa spelare"
 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-09-18 13:13:00
Author

Fler artiklar om Chelsea