Potter om vinsten, debutanternas påverkan och värvningen av Mudryk
Vacker hyllning från The Shed och The Matthew Harding Stand där tifona innehöll den klassiska Vialli-versionen av "That´s Amore". When the ball hits the back of the Old Trafford net, it's Vialli, When his goals light the sky there's a tear in my eye, oh Vialli!

Potter om vinsten, debutanternas påverkan och värvningen av Mudryk

Graham Potter erkände vikten av Chelseas vinst över Crystal Palace efter en vinstlös period, och huvudtränaren kände att de förtjänade slutresultatet efter en beslutsam och stark prestation från spelarna.

Kai Havertz nick i den andra halvleken var tillräckligt för att bestämma utgången i ett tufft London derby. Det blev en emotionell eftermiddag på Stamford Bridge där hyllningarna till Gianluca Vialli stod i centrum före avspark.

Innan fokuset skiftades till fotboll, och till värvningen av Mykhailo Mudryk som presenterades i halvtid, inledde Potter sin presskonferens med några ord om Vialli.

”Det var en underbar och passande hyllning till en fantastisk man”, sa Potter.

”Vi har självklart varit väldigt ledsna men när man börjar tänka på hans liv och vilken speciell person han var, känner vi oss fyllda av kärlek till honom.”

Flertalet klubblegendarer höll tillsammans med fansen en minuts applåder till minne av den forna Chelsea anfallaren och tränaren Gianluca Vialli.

Potter belyste betydelsen av Chelsea supportrarnas stöd.

“Åskådarna var utmärkta. De visste om läget vi befann oss i, de såg unga spelare på planen, och de stod bakom grabbarna och hjälpte oss till tre poäng.”

”I slutet pressade de på väl för att det bara var 1-0, men överlag spelade vi ganska bra, de hade några chanser de också men idag handlade det om att vinna.”

”Det är många unga spelare och med tanke på situationen vi är i så tar vi med oss tre viktiga poäng och en engagerad prestation med mycket karaktär. Det är en fin belöning för grabbarna och det ger oss ett lyft inför nästa helg."

Benoit Badiashile gjorde sin Chelsea debut och Carney Chukwuemeka sin första start.

”Det var Benoits första Premier League match, han gjorde det riktigt bra. Koulibaly har spelat mycket på sistone, och återhämtningstiden från i torsdags var kort. Han passade bollen bra, när han behövde nicka undan den så gjorde han det, han håller på att vänja sig med Premier League. Han kommer bara bli bättre och bättre, men första matchen var väldigt positiv.”

”Det var Carneys första start också, så när man sätter det i lite kontext var det en bra dag för oss som tillåter oss att fortsätta bygga vidare.”

Värvningen av Mudryk presenterades under matchen och han välkomnades av publiken i halvtidsvilan.

”Han är en ung spelare med en stor framtid. Han har spännande kvalitéer i den sista tredjedelen, väldigt snabb och direkt, attackerar backlinjen, kan gå brett men också mot mål. Han är en väldigt spännande spelare och jag tror att våra supportrar komma gilla honom.”

Potter gav en skadeuppdatering kring Denis Zakaria.

”Denis kommer vara borta i fyra veckor, övre låret, så det är en besvikelse för oss. Förhoppningsvis kan han vara tillbaka snabbare”

Källa: chelseafc.com
 

Lukas Engblom 2023-01-16 18:28:31
Author

Fler artiklar om Chelsea