Redaktionens drömvärvningar under sista Silly Season-veckan.
Vem är Artetas önskevärvning månntro?

Redaktionens drömvärvningar under sista Silly Season-veckan.

Januaris silly season går mot sitt slut, och har i år visat sig vara väldigt händelsefattig för de flesta klubbar. Ett lag som hade behövt förstärka truppen just nu är nog ändå Arsenal; dock ser det inte ut att bli någon spelare som kommer in. Men om allt gick som man önskade och Arsenal kunde vem man ville under sista januariveckan - vem hade redaktionsmedlemmarna sett som sin önskevärvning (bland något realitistiska transfers, såklart)? Och varför?

What up?: Egentligen tycker jag att vi behöver värva på flera positioner för att bredda truppen. En backup till Saka så att han kan roteras ibland, en backup till Saliba (vad händer om han skadar sig igen?), en anfallare som kan ösa in mål. Valmöjligheterna är många! Men om jag bara får välja en drömvärvning så får det bli till anfallspositionen. Nketiah är inte bra nog som backup för ett lag som vill vinna guldet, och Jesus har tyvärr för mycket tappat sen skadan för ett år sen. Så jag ser helst en ny anfallare som går rätt in i startelvan och antingen roterar med Jesus, eller petar denne.
Jag är rätt svag för Osimhen eftersom han har erfarenhet av att spela i bollförande lag. Nackdelen med honom är att han är lite väl skadedrabbad kan tyckas. Men men, hade han kommit till Arsenal så hade jag bett en bön varje kväll för att hålla honom skadefri resten av säsongen och hoppats på det bästa!


Sebastian M: Enformigheten har alltför länge präglat Arsenal. Giroud värvades 2012 som en teknisk spelare men blandade det med en fysik som så här i efterhand framstår som lite unik i kombination med just fötterna.
Med en forcerande Giroud i detta lag hade vi gjort ekvationen överjävlig för många av de lag som hållit våra skönspelande lättviktare såsom Nketiah och Jesus stången. Jag gillar att dra upp exemplet Llorente mot Portugal under Sydafrika-VM då han hoppade in och tvingade portugiserna - som ställt in sig på tiki-takan som få lät bli att inte tala om så fort tillfälle gavs - att försöka anpassa sig till två sorters fotboll på en och samma gång. 
Genom Llorentes kraftfulla nick på ett sällsynt inlägg avancerade man till kvartsfinalen, i semin var det sen Puyol som hörnnickade in segern bakom Neuer, och historien om pygméernas sköna passningsspelande mot VM-guldet innehöll åtminstone två sidor sjungandes praktikalitetens lov. 

Det är inte passningsprocent eller skönhet eller matematiska formler, men det är muskler och det är vad vi saknar. Saka har ingen backup, men givet att han alltid spelar kan det också vara så att vi faktiskt inte vet hur väl Trossard, Havertz eller Martinelli hade kunnat fylla ut därute till höger. Jag misstänker att det gått bättre än man gärna trott på förhand. 

Osimhen bär på en irrationalitet och fysik som påminner om en blandning av Alexis och Giroud, och eftersom vi har Timber frisk nån gång till våren fokuserar jag helt på anfallet. Visst är Jesus bra, men också begränsad sett till skador och fysisk förmåga. 
Visst finns där varningstecken kring Osimhens divalater, men det är dags för en ny stjärnanfallare, som förhoppningsvis blir mer än vad Lacazette tragiskt nog inte blev, men mindre självgod än vad Aubameyang blev. 


Erik: Arsenal behöver en målskytt. Alla andra positioner ser faktiskt lovande ut så jag tror inte man ska gå för en nästan nödlösningsvärvning a lá Jorginho. Mycket prat har det varit kring Ivan Toney och visst låter det lockande. Att han nyligen kommit tillbaka till spel efter sin långa avstäning märktes knappt då han vart målskytt på direkten för sitt Brentford. Dock är det framförallt två aspekter kring han som jag fortfarande är skeptisk till. Nummer ett är att övergången skulle bli väldigt dyr för Arsenal. Nummer två är att han fyller 28 i mars. Kanske bara jag som är lite bakåtsträvande och vi vet att karriärer oftast håller längre idag, men det känns inte riktigt rätt för mig.

Ett namn som Stuttgarts succeanfallare Serhou Guirassy skulle klanga bättre för mig, dock finns såklart en farhåga att han bara flygit en halv-säsong. En spelare som inte levt upp till sin förmåga och otroliga potential är RB Leipzigs Benjamin Sesko. Stor, gänglig och lite av en Giroud-typ skulle i mina öron vara ett fint tillskott. Att ta in han på lån med en köpoption så man kan se hur han anpassar sig till Premier League tycker jag hade varit en spännande lösning. På 15 matcher i Bundesliga har han bara gjort tre mål men om någon minns han från Salzburg-åren vet man att det är en "box-forward" vi har att göra med. Han är även också bara 20 år, vilket betyder att tillväxten kan bli enorm.    

 

 

What up?what.up.arsenal@gmail.com2024-01-27 09:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal