Spelarbetyg: Manchester United – Real Betis
Händerna knutna för att inte råka komma åt nån skylt. Och för ett gott dagsvirke!

Spelarbetyg: Manchester United – Real Betis

Erik ten Hag sa ”Visa mig vad ni går för, nu eller aldrig” och skickade ut exakt samma elva som skämde ut sig på Anfield i lördags. Manchester United svarade med att stundtals spela med känslorna utanpå, stundtals väldigt slarvigt men framförallt konstant bättre än Real Betis, och fick med sig en vinst som kan visa sig långt viktigare än blott en nästintill säkrad kvartsfinal i Europa League.

Betygsskala
1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 - Best

David De Gea - 3
Börjar med en märklig nick på en visserligen taskig passning från Dalot och sätter därmed tonen för sitt passningsspel. Ger bort flera lägen till Betis och släpper in ett av två skott han får på sig – även om det i sig var svårt att göra något åt. Fortsatt oroande.

Diogo Dalot (UT 45’) - 4
Trummar på bra uppåt och är något säkrare med boll än tidigare. Fortfarande långt kvar till storformen från i höstas, men ett steg i rätt riktning efter en mindre bra period efter post-VM-skadorna.

Raphael Varane - 4
En trygg punkt. Gott så.

Lisandro Martinez - 5
Den mittback i världen med bäst uppspelsfot? Jag ser färre och färre rimliga motbud. Han är en fuskkod i att lösa trånga situationer. Solid, men inte perfekt, defensivt.

Luke Shaw (UT 65’) - 6
Tillsammans med Bruno en av de absolut svagaste i söndags. Tillsammans med Bruno kanske allra bäst idag. Visar upp i stort sett hela sitt register över hela timmen han är på planen.

Casemiro - 4
Väldigt svårbedömd insats. Blandar positionsspel och öppnande aktioner i världsklass med livsfarliga felpassningar och bolltapp, varav en av de senare leder till 1-1-målet. Samtidigt en av de som kan känna sig tryggast i startelvan och han spelade kanske med en mindre slipad kniv mot halsen än många andra. Väldigt bra i andra.

Fred (UT 82’) - 4
Överarbetar väldigt många situationer och symboliserar ett United som spelar med känslorna utanpå. Något skarpare i andra halvlek. Spännande långt ute till höger i ett överlag väldigt flytande United i första halvlek.

Antony (UT 82’) - 5
Vill extremt mycket och lyckas inte med fullt lika mycket. Sen säger det swoosh och han lyckas med exakt det han vill. Lite mer direkt än tidigare, vilket kanske är lika rimligt som det är intressant just efter Anfield. Minuspoäng för den horribla beslutsfattningen när han har tre spelare i bättre läge än sig själv.

Bruno Fernandes - 6
Driver hela spelet när han får spela centralt. Ligger ganska djupt ner i banan många gånger, men löser situationer oavsett var han befinner sig. Om någon tvivlade på hans karaktär i söndags bör de tvivlen ha blåst bort i snön på Old Trafford.

Marcus Rashford (UT 65’) - 5
Driver upp anfallet som leder till, och blixtskjuter själv sedan in, 1-0. Fortsätter sedan hota matchen igenom. Trötthet bör vara anledningen till att fötterna inte var helt med i några situationer.

Wout Weghorst - 5
Måste haft flest avslut hittills i den röda tröjan idag. Tajmar bättre med lagkamraterna, hittar väldigt bra positioner och fortsätter pressa enormt effektivt. Får efter mycket om och men ett personligt hål på Bravo och visst vågar man hoppas på en islossning modell mindre. Med allt det sagt – med en bättre nia är det här dubbelmötet vunnet efter 45 minuter.

Inhoppare
Aaron Wan-Bissaka (IN 45’) - 5
Hög utgångsposition och väldigt delaktig i spelet. Står för några riktigt vassa aktioner och kampen om högerbacksplatsen är öppnare än någonsin.

Tyrell Malacia (IN 65’) - 4
Sätts inte på några större prov defensivt och är fyndig med bollen.

Jadon Sancho (IN 65’) - 4
Inget bländande inhopp men ändock några fina, snart patenterade, kombinationer i den sista tredjedelen.

Scott McTominay (IN 82’) - N/N
Spelar för kort tid för att betygsättas.

Facundo Pellistri (IN 82’) - N/N
Spelade för kort tid för att betygsättas, men spurten som leder till Weghorsts 4-1 är av absolut högsta klass. Har potential att vara enormt nyttig för det här United i mycket större utsträckning än för närvarande.

Håller ni med? Klart ni inte gör! Skriv rätt betyg i kommentarerna.

TV: United studsade tillbaka efter storförlusten – körde över Real Betis
 

 

Tim Norinder Jonsson2023-03-09 23:12:00
Author

Fler artiklar om Manchester U