Spelarbetyg: Manchester United - Wolverhampton
Alejandro Kyckling, mästare i fotboll.

Spelarbetyg: Manchester United - Wolverhampton

Manchester United hade en självförvållad måstematch. Wolves hade ett inplanerat träningspass. Det borde bara kunnat sluta på ett sätt, och efter ännu en oroande oförmåga att döda matchen slutade det på just det sättet. Mot ett håglöst och direkt ofarligt Wolves gjorde United jobbet och tog med sig tre nödvändiga, smått krampaktiga och alldeles, alldeles underbara tre poäng för att kanske möjligtvis inom en snar framtid förhoppningsvis eventuellt kunna lösa den där Champions League-platsen.

Betygsskala
1 - Sälj
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 - Best

David de Gea - 3
Har cirka inget att göra men håller ändå på att ställa till det med klassiska klumpfotsfasoner, en heltokigt tajmad utrusning och det där fastklistrade, räddhågsna agerandet på samtliga inläggssituationer.

Aaron Wan-Bissaka - 4
Ganska aggressiv och fyller på bra. Inte alltid ”med” på vad som ska hända i spelet med boll, men desto mer sedvanligt påkopplad i försvarsspelet.

Raphael Varane - 5 (UT 80’)
En av fotbollsvärldens mest skadedrabbade mittbackar var med i matchtruppen för första gången på några veckor. Var han verkligen redo för att starta? Det kan man säga. Enormt stabil. Minuspoäng för att han inspireras av Antony och Eriksen och tar ett helt obegripligt skott i mitten av första.

Victor Nilsson Lindelöf - 4
Tar ett lite större uppspelsansvar när han paras med Varane istället för Shaw, och sköter just den biten okej. I övrigt en dag på jobbet.

Luke Shaw - 5
Det man tjänar på att ha Luke Shaw som mittback är inte i närheten av vad man tappar på att inte ha Luke Shaw som ytterback. Långa stunder ganska osynlig, stundtals helt briljant.

Casemiro - 5
Sköldar väldigt bra och spelar lätt loss bollen efter erövringar. Kryddar det med några otroliga öppnande passningar när han får lite tid på sig och ett patenterat gult. Allt som allt: The full Casemiro experience.

Christian Eriksen - 4 (UT 80’)
Nit och redlighet i uppspelsfasen. Fruktansvärt het på avtryckaren idag, alla gånger från ganska märkliga lägen. Pluspoäng för att han orkade minst 10 minuter längre än vanligt.

Antony - 5
Det väluppmärksammade beslutsfattandet åsidosatt gör Antony ännu en väldigt bra insats. Relativt bra djupledshot i ett övrigt ganska bollsökande anfall och löser många halvsvåra situationer helt på egen hand. 

Bruno Fernandes - 5
Rör sig väldigt bra, ligger bakom det mesta och pekar med hela handen. Inte hans mest iögonfallande insats, men precis lika viktig som vanligt.

Jadon Sancho - 3 (UT 80’)
Fortsatt trevande. Försöker med väldigt många fyndiga saker men lyckas med desto mindre och kommer helt enkelt inte loss. Olycksaligheten symboliseras tydligast av Bentleys dunderräddning när han för en gångs skull faktiskt kommer just loss. Även efter den längre frånvaron är det något som inte stämmer, och personligen håller jag alla tummar och tår för att en försäsong kan kickstarta honom ordentligt.

Anthony Martial - 4 (UT 69’)
Börjar med att länkspela bra, men ser precis som de senaste matcherna obegripligt slut ut direkt från start. Rörelsemönstret sista tredjedelen är hotande vid ungefär ett tillfälle, och då blir det mål direkt.

Inhoppare

Wout Weghorst - 4 (IN 69’)
Om man hade kunnat sätta ihop Martials teknik och blick med Weghorsts intensitet och vilja hade United behövt köpa en anfallare mindre i sommar. Nu kan man inte det, men inhoppet var ännu ett i raden av bevis på trade-offen mellan nuvarande uppsättning nior.

Harry Maguire - N/N (IN 80’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred – N/N (IN 80’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alejandro Garnacho - N/N (IN 80’)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men om den här killen inte är en av världens bästa spelare inom 5 år har något gått helt åt helvete fel. Obeskrivligt härligt att ha den där kycklingkalufsen tillbaka. 

TV: Garnacho satte spiken i kistan mot Wolves 

Tim Norinder Jonsson2023-05-13 18:09:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

MUWomen’s Barmy Army: Säsongsavslutning, del 1
Spelarbetyg: Manchester City - Manchester United