2022-09-13 20:45

Walsall - Colchester
1 - 1

Tidig försvarsmiss förstörde kvällen
Det blev bara 1-1 hemma mot Colchester United på tisdagsskvällen. Kvällen förstördes av en försvarsmiss som gav gästerna ledningsmålet redan i andra minuten.

Det blev ännu ett onödigt poängtapp för Walsall när man på tisdagskvällen tog emot Colchester United hemma på Bescot.

Spelplats: Poundland Bescot Stadium
Publik: 4327 (123 Colchesterfans)
Domare: Carl Boyeson

Michael Flynn envisas med att spela många defensiva spelare även på hemmaplan. I matchen mot Colchester på tisdagskvällen började han matchen med en 3-4-1-2 uppställning men det var sju, åtta med Evans i mål, som var defensivt inriktade till sättet.

Trebackslinjen bestod av Hayden White, Donervan Daniels och Manny Monthé. Framför dom ett fyrmanna mittfält där Liam Bennett spelade wing-back till höger, Liam Kinsella och Brandon Comley som någon typ av defensivt mittfältspar där Kinsella var den som klev mer offensivt. På vänsterkanten spelade Taylor Allen vänsterback

Isaac Hutchinson spelade lite mer offensivt på mittfältet bakom anfallarna Danny Johnson och Tom Knowles

Med Kinsella och Comley centralt på mitten fanns lite kreativitet i uppspelen och det blev Bennett, Allen och Hutchinson som fick se till att bollen kom upp mot anfallarna.

I hemmamatcherna klarar man sig gott och väl med en utan Kinsella eller Comley på mitten och istället skulle man enligt mig spelat med en mer kreativ och offensivt inriktad spelare istället för någon av dessa. Jack Earing hade varit mitt och dom flestas alternativ istället för någon av dessa.

Efter en tyst minut och hyllningar till nyligen bortgångne Drottning Elizabeth II kom matchen igång och Colchester shockstartade när dom redan efter 90 sekunder hittade en boll över Walsalls försvar där Frank Nouble vann kampen mot Hayden White som viftade efter en offside men varken den assisterande eller huvuddomaren följde hans uppmaning. Noble kom mer eller mindre fri med Owen Evans och kunde behärskat spela bollen förbi Evans och in i mål till en tidig ledning för bortalaget.

Walsall fortsatte att spela dåligt under första halvlek och hade inte jättemycket framåt och det hade inte Colchester heller. Man lyckades hålla halvleken ut och man fick chans att omgruppera sig i halvtidsvilan.

Flynn gjorde två ändringar i halvtid när han plockade ut White och satte in nyförvärvet Jacob Maddox och ändrade samtidigt uppställning till en mer 4-4-2 med Maddox på högerkanten och Bennett som högerback. Brandon Comley fick också kliva av och Andy Williams ersatte vilket gjorde att Tom Knowles fick gå ner och spela som en offensiv yttermittfältare på vänsterkanten.

Walsall spelade mycket bättre efter ändringarna i paus och man tog över spelet mer och med timmen spelad ställde Walsall om efter en Colchesterhörna och man fann en snabb passning upp till Knowles som tog bollen från halva plan och löpte mot målet. Han kom ohotad fram till målgårdslinjen ute till vänster när han placerade bollen förbi O’Hara och via den bortre stolpen till en kvittering och hans första mål i Walsalltröjan.

Walsall gick för ytterligare mål men matchen blev sönderhackad på grund av flera byten under de sista 10 minuterna och även för att Colchester sänkte tempot och fördrev tiden så fort de fick chansen för att rädda poängen på bortaplan.

Mina tankar om matchen

Återigen tappar Walsall viktiga poäng efter en miss i försvarsspelet. Jag vet inte hur många poäng vi tappat denna säsong på grund av just samma orsak.

Walsall får ideligen jobba i underläge och när man har svårt att sätta bollen i mål på sina chanser är det svårt att vinna matcherna på det sätt man hoppats.

Den matchplan som Flynn & Co hade för matchen fick slängas i soptunnan redan efter mindre än två minuter efter det tidiga målet.

Nu är vi så pass långt in i säsongen att laget ska vara samspelt och Flynn ska också vid det här laget veta vilket som är hans bästa lag. Trots dåliga insatser och ett svagt spel på mittfältet fortsätter han att t ex spela Brandon Comley och Liam Kinsella centralt på mittfältet trots att de saknar kreativitet och offensiva kvalitéer. Nu är det dags att det blir en ändring i hur laget ställs upp för att få in mer kreativitet till framförallt mittfältet.

En spelare som var väldigt intressant att se som också gjorde ett bra intryck var Jacob Maddox. Hans inträde i matchen vid halvtid gjorde en stor skillnad för Walsalls omställningsspel och han var inte rädd för att gå framåt med boll och utmana försvararna vilket satte Colchesters försvarare under press vid flera tillfällen.

Det ska bli intressant att se hur han presterar i kommande matcher.

En annan som jag är mycket glad för är Tom Knowles som äntligen fick göra mål. Efter flera matcher i rad där han missat flera klara målchanser visade han kyla i ett pressat läge när han fick göra sitt första mål. Nu hoppas jag att målen börjar ramla in frekvent och att vi inte enbart behöver förlita oss på Danny Johnson som också haft trögt med målskyttet den senaste tiden.

Nu ser vi fram mot nästa match som spelas på lördag borta mot Leyton Orient. Det blir en mycket svår match där vi spelar mot serieledarna och som har sett mycket bra ut. Det skulle dock vara rätt typiskt för Walsall att vinna mot topplagen. Det bevisade man förra säsongen när man vände en negativ trend och tog vinster mot flera topplag. Jag håller tummarna att vi ger dom en match och att det blir en trevlig match och förhoppningsvis en överraskande vinst för Walsall.