Tottenham Hotspurs- West Ham United

West Ham United föll med 2-0 mot Tottenham Hotspur på söndagseftermiddagen. Emerson Royal slog till med det första på Tottenham Hotspur Stadium när han hittade det nedre hörnet med cirka en timme kvar på matchklockan. Inbytta Son fastställde senare slutresultatet till 2-0.

West Ham XI
Fabianski
Kehrer- Ogbonna- Aguerd
Coufal-Soucek- Rice-Emerson
Bowen- Downes
Antonio

Efter att ha hamnat i underläge i de två senaste matcherna så var det West Ham som började bäst. Ett snabbt inkast från Vladimír Coufal hittades till Tomas Soucek, som slog bollen till Bowen.  Bowen missade dock målet.
Soucek och Hammers fortsatte att ånga på, vinna luftdueller och körde framåt. Soucek som började matchen bra täckte mycket av ytorna i det defensiva vilket öppnade sig för att attackera framåt. Dessvärre var det inte alltid att bollarna kom till rätt adress.
Spurs hade även de chanser under den första halvleken trots bra spel från West Ham. Återigen var Soucek inblandad, tjecken visade sina defensiva egenskaper när hans utsträckta fot skickade Skipps skott över ribban, innan Højbjerg hade matchens första skott på mål, ett försök som Lukasz Fabianski enkelt kunde rädda.

Men om West Ham började den första halvleken bra var det minst lika trögt i starten av den andra halvleken då Tottenham tog tag ordentligt i taktpinnen.

Tottenham hade ett bra läge efter två minuter in i andra halvlek när Dejan Kulusevski först snodde åt sig bollen och sedan kombinerade med Kane för att Richarlison sånär skulle sätta dit matchens första mål. Fabianski kunde dock greppa ett tamt avslut från kanten av målområdet. Tottenham skulle dock få ta ledningen i matchen efter 56 minuter spelade när Emerson Royal kunde relativt enkelt lägga in bollen efter ett bra uppspel av Tottenham.
Direkt efter kunde West Ham har fått en snabb replik när Bowen, knappt en minut efter att Spurs gjort mål, bröt sig loss från sin försvarare och sånär kunde trycka in bollen. Foster i spurs mål var dock snabbt nere för att mota bort bollen.

Med 20 minuter kvar bytte David Moyes in Saïd Benrahma och Danny Ings. Duon hade knappt tagit sig in på planen innan Spurs hade gjort sin andra mål i matchen. Ogbonnas nick kom till till Kane, som hittade Son. Inbytta Son var snabb i sin löpning och nådde bollen först innan han lurade ned Fabianski i fel hör. 2-0 på tavlan efter 72 minuters spel.

I de sista ögonblicken hade Hammers chanser att göra det till ett nervigt avslut. Benrahma skickade den bästa chansen i sidnätet, innan Ben Johnson och Pablo Fornals byttes för att i ett försök till att rädda några som helst poäng. Matchens sista chans hade Soucek, men tjecken kunde inte få in bollen.

Hammers andra förlust 2023 och avslutet på en svit av fyra matcher utan förlust. David Moyes manskap befinner sig därav på 18:e plats i tabellen.