Vad händer för Chelsea på transfermarknaden?
Kan en affär för Moises Caicedo bli klar inom det närmsta veckorna?

Vad händer för Chelsea på transfermarknaden?

Chelsea har varit väldigt aktiva under sommarens transferfönster. Flera har lämnat och kommit in. Nyligen blev Mason Mount officiellt presenterad av United, men vad mer händer?


Moises Caicedo närmar sig Chelsea 
En transfer-saga som drar ut på tiden. Under en längre tid har vi hört att Chelsea och Brighton ska starta förhandlingar om spelaren men inget konkret har ännu kommit ut. Dock under dagen har Fabrizio Romano och Franz Fletcher rapporterat att klubbarna har nu satt sig ner för att förhandla fram ett pris för spelaren. Enligt Fabrizio har det varit tyst i det offentliga, men klubbarna har förhandlat bakom stängda dörrar, det som händer nu är att klubbarna träffas för att förhandla.

Franz Fletcher rapporterar att Chelsea tror en summa runt £80m ska räcka för att övertala Brighton. Felix Johnston publicerade att Brighton och Chelsea har kommit överens om en summa kring £85m, men diskussioner kring delbetalningar och struktur pågår fortfarande. Kustlagets tränare Roberto De Zerbi ska ha lovat en flytt för den 21-årige ecuadorianen redan i januari när klubben inte ville släppa spelaren mitt i säsong. Flera källor rapporterar att Chelsea och Caicedo har kommit överens om ett kontrakt och mittfältaren är positiv till att bli en del av projektet som byggs på Cobham. Europa-fotboll är inget krav. 

Förväntningarna är att en överenskommelse kan komma under denna eller nästa vecka, Chelsea vill få in så många spelare som möjligt innan man flyger till USA för att starta försäsongen den  23 juli. 

Källor:  Felix Johnston, Franz Fletcher, Fabrizio Romano

Hakim Ziyech misslyckas att flytta, vad händer nu?

Ziyech var en av de namn som var på väg att flytta till Saudiarabien, men efter misslyckade medicinska tester så ser nu en flytt omöjlig ut, enligt flera källor. Marockanen var överens om ett kontrakt med klubben Al Nassr och Chelsea hade fått kring £8m för spelaren. Enligt Ben Jacobs så hittades ett problem i 30-åringens knän och höft. Efter ett andra test som tydliggjorde detta så erbjuds Ziyech ett nytt kontrakt som skulle varat i tre år men 40% sänkt lön, detta var yttern inte redo att acceptera.

Som det ser ut just nu har en affär omöjlig. Om inte Ziyech accepterar en lägre lön kommer inte klubben att gå med på att köpa spelaren. Ziyech som var påvägt att lämna Chelsea i vintras för PSG, har inga andra intresserade sedan de misslyckade testerna, men Chelsea vill fortfarande sälja spelaren. Mer kommer att komma kring denna nyhet.

Källa: Ben Jacobs

Matheus Franca till Chelsea, ännu en brasilian?

Under de senaste dagarna har Chelseas konkreta intresse för brasilianska tonåringen, Matheus Franca, blivit offentliga. Så ännu en ung sydamerikan ser ut att ansluta till klubben. Det skulle bli den fjärde tonåringen (Andrey Santos, Kendry Páez, Ângelo Gabriel och Matheus Franca) som ansluter från sydamerika sen de nya ägarna tog över Chelsea. Enligt Fabrizio ska Chelsea ha en satt budget bara för dessa talanger från Brasilien som man sen kan låna ut eller ha kvar på Cobham. Under kvällen ska Chelsea ha haft kontakt med Franca själv men också hans klubb Flamengo om en övergångssumma. Enligt Fabrizio har Chelsea erbjudit €20m för spelaren som är positiv till flytten.

Mer kommer att komma inom kort i denna saga. Enligt Felix Johnston ser Chelsea Franca som en A-lagsspelare, men andra har rapporterat att ett lån innan spelaren kan ta en plats i Chelsea kommer att ske som för Ângelo. Han ses som en 10:a eller högerytter av Londonlaget. Om en affär blir officiell kommer en spelaranalys komma ut här på CSS!

Källor: Felix Johnston, Fabrizio Romano


Wirtz eller Cherki som Mounts ersättare

Nu när Mount har lämnat finns det rapporter som meddelar att Chelsea letar efter en ersättare till Cobham-produkten, och Chelsea fortsätter att titta på unga talanger. Bayern Leverkusens Florian Wirtz och Lyons Rayan Cherki har hamnat på Chelseas intresselista. Särskilt den sistnämnde har väckt fångat Chelsea blickar då fransmannen har imponerat på U21-EM. Enligt Bobby Vincent så funderar klubben om man ska buda på 19-åringen.

Inget konkret har ännu uppstått men intresset finns där. Chelsea har, enligt Felix Johnston, registrerat sitt intresse för Lyon under förhandlingarna om Christian Pulisic. En flytt för anfallaren ser inte omöjlig ut, dock rapporteras det att Wirtz inte kommer lämna Tyskland i sommar utan har kommit överens med klubben om att lämna nästa sommar. Men Chelsea är fortsatt intresserade i 20-åriga Wirtz. 

Källor: Felix Johnston, Bobby Vincent


Andrey Santos till Porto?

Januari-signeringen  Andrey Santos har nu anslutit till Chelsea och setts träna för första gången på Cobham, men det ser ut som att mittfältaren kan behöva flytta igen. Enligt portugisiska tidningen Record finns det en chans att Chelsea lånar ut 19-åringen till Porto FC. Huvudtränaren  Sérgio Conceição har godkänt lånet om det skulle bli av. Enligt Fabrizio så gillar Posto spelaren och har frågat Chelsea om spelaren två gånger sedan januari men det finns ingen överenskommelse.

Enligt tidigare rapporter skulle Santos få en chans att ta en plats i Chelsea under Pochettino, som ser honom för första gången på nära håll, och så verkar det vara fallet. troligtvis kommer mittfältaren vara en del av truppen som åker till USA för att starta försäsongen. När Pochettino sen har sett spelaren kommer han fatta ett beslut om han ska stanna, eller lämna på lån. Något att återkomma till. 

Källor: Fabrizio Romano, Record


Lautaro Martinez, Dusan Vlahovic, Randal Kolo Mauni

Enligt Felix Johnston har Chelsea kortat ner sin lista på 9:or som man kan tänka sig plocka in i sommar. De tre namn som är kvar är Inters Lautaro Martinez, Juventus Dusan Vlahovic och Frankfürts Randal Kolo Mauni. Detta är inte någon slutgiltig lista och namn kan läggas till, men just nu är dessa namn prioriterade. 

Chelsea har återigen frågat Frankfürt om deras franska sensation och klubben vill ha €70m + “add-ons”. Detta är lägre än tidigare då klubben bad om  €90m. Bayern München ska ha fortsatt intresse för 24-åringen. 

Chelsea har även haft positiva konversationer med Juventus om Vlahovic när man diskuterat spela spelare, men inget konkret har ännu uppstått. Enligt Franz Fletcher ser klubben Vlahovic som ett bra alternativ på grund av hans prislapp kring £43m vilket är lägre än det andra.

Martinez ska enligt Franz Fletcher vara väldigt intresserad i en flytt till Cobham och få en chans att jobba under landsmannen Pochettino samtidigt som Chelseas huvudtränare gillar spelaren. 25-åringen är ett av alternativen för Inter att sälja, som måste få in pengar denna sommar. 

Napolis Victor Osimhen intresserar Chelsea men på grund av han dyra prislapp så ser klubben honom inte som ett alternativ just nu, men det kan ändras.

Tre bra namn enligt mig, men vilken av dessa skulle du prioritera?

Källor: Franz Fletcher, Felix Johnston

Milan kommer med ett andra erbjudande för Pulisic

Förhandlingar kring amerikanen Christian Pulisic fortsätter mellan Chelsea och Milan. Under dagen rapporterade James Horncastle för “The Athletic" att Milan skickat ett andra bud för yttern. Budet ska vara värt £18.9m och vara närmare Chelseas värdering av spelaren. Milans första bud ska ha varit kring £12m men efter att franska Lyon matchade Chelseas värdering av spelaren har nu Milan höjt sitt bud. 

Enligt rapporter skulle Pulisic vilja lämna Chelsea och har mer intresse för Serie A än Ligue 1. Inget har ännu accepterats av Chelsea men en flytt ser ut att närma sig för 24-åringen.

Källa: James Horncastle, The Athletic

Callum Hudson-Odoi vill lämna Chelsea i sommar

Cobham-produkten Callum Hudson-Odoi vill lämna Chelsea enligt Simon Johnson på “The Athletic". 22-åringen spenderade hela förra säsongen på lån hos Leverkusen och vill nu lämna Chelsea. Han har rapporterat för de första träningarna under Pochettino men förväntas inte att stanna. Det fanns intresse från Saudiarabien för Hudson-Odoi, men spelaren ville stanna i Europa. Klubbar som nämnts intresserade är AC Milan, Fulham, Nottingham Forest och Crystal Palace.  

Källa: Simon Johnson,“The Athletic"


TV: Så ska Pochettino få ordning på Chelsea
 

Nils OlinNilsOlin012023-07-05 17:44:00
Author

Fler artiklar om Chelsea