Spaccanapoli: Summering av säsongen (del 2)

Spaccanapoli: Summering av säsongen (del 2)

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Napolis redaktion svarar en och en nu över en tid och nästa på tur är allas vår evige ordförande, Fredrik "Freddy", "Kreügerrand" Kreüger.

Hur mycket har du väntat på att säsongen ska ta slut?
Ganska mycket faktiskt då det var rätt sorgligt att se på. Vid årsskiftet hade jag ändå ett visst hopp om att de skulle ta upp sig, men desto längre det gick med Mazzarri insåg man att det inte skulle bli en ny CL-plats. Det kändes som spelarna checkade ut omkring omgång 30 då laget inte lyckades göra ett sista ryck och vinna några (vad som kunde bli) inspirerande matcher (Inter, Atalanta mfl.). Då hade jag redan checkat ut för egen del. Calzona gav inte mycket till laget heller.

Conte blir ny tränare, dina reflektioner kring detta?
Att inte ADL väljer något nytt/modernt som Palladino eller Italiano... Presidenten har vågat tidigare att satsa på mindre och oprövade kort vilka har blivit lyckade, tex. Mazzarri sejour ett och Sarri. Nu går han helt motsatt riktning. Även fotbollsmässigt blir det en tillbakagång till något gammalt.
Conte är duktig på att få snabba resultat och att få effekt av en spelartrupp. Dessutom har han ett favoritläge - att ta över ett topptrelag (?) som inte ska delta på flera fronter. Var inte Chelsea utanför Europa när han klev in och direkt vann ligan? Så, ja, kortsiktigt, om Napoli har en bra trupp så kan det bli resultat av det positiva slaget.
Men på det stora hela är jag inte så sugen på Conte. Hans fotboll gäller inte längre, jag hade velat ha något modernare. Vi vet att han alltid startar drama lagom till säsong två, kommer med idiotiska uttalande på presskonferenser med hot om avgång osv osv. Det finns såklart risk för krasch med ADL längre fram. Conte betyder drama och jag vill inte ha drama. Det vore så mycket trevligare med en modern tränare där det blir ett projekt av den nästan befintliga truppen. Troligtvis känner ADL en viss press på att snabbt lösa ett resultat då han precis som vissa av oss supportrar fått smak på att vinna. Annars kan jag inte förstå varför ADL väljer en sådan konfliktskapande person på tränarbänken.
Att sälja en stjärna eller två, att släppa överflödiga spelare, renovering av lagdel - vad tycker du behöver göras med truppen till kommande säsong?
Eftersom det kommer att bli ett nytt spelsätt lär en del förändringar göras. Jag kan tycka det vore bra med nytt blod vare sig skifte av spelmodell eller inte. Av de som kom in i januari kan de flesta gärna lämna nu i sommar. Av spelare som varit med ett tag hoppas jag nu att klubben släpper Mario Rui, Juan Jesus och Raspadori. 
Sedan avgörs säkert hela mercaton av de eventuella försäljningarna av Osimhen och Kvara. Flyttar de båda eller åtminstone en? Jag tycker Napoli borde sälja en av de för att få loss pengar till två-tre nya bra nya spelare som passar till systemet. Det är dags att släppa en stjärna för att få in nytt hungrigt där.


Nästa år, var tar Napoli vägen?
Det borde bli en CL-plats, det är ett rimligt mål. Om inte ADL säljer fem-sex startspelare och skapar för stor omsättning av klasspelare kan jag inte se hur ett Contelag inte kan ordna toppfyra. Hur det än blir med stjärnornas framtid i Napoli och om det kommer in nytt är truppen tillräckligt bra för att kunna ta en CL-plats.

Tror du Napoli under ADL vid rodret kan kraftsamla och vinna ytterligare en scudetto längre fram (inte nödvändigtvis kommande säsong) eller är hans tid som klubbägare förbi?
Som sagt, kanske är han desperat att göra ett försök till och bli ihågkommen för flera scudettotitlar då han satsar på en räv som Conte. Efter 20 år som ägare börjar säkert hans tid ta slut, hans ålder kan också påverka. Det har varit flera år då de randiga i norr varit svagare än förr och tyvärr har ADL  inte utnyttjat det. Det borde ha gått att ta någon till ligatitel under åren 2017 och framåt (eller varit närmare). Napoli var starka de åren. Nu kan det vara så att Inter, Milan och Juve tar tillbaka tronen i Serie A och att det blir svårare att utmana. 

Spaccanapoli återkommer inom kort med fler svar.
 

Redaktionen2024-06-16 18:32:00
Author

Fler artiklar om Napoli