AZ Alkmaar- West Ham United

AZ Alkmaar- West Ham United

Det finns bara ett hinder för West Ham för att nå UEFA Conference Leauge finalen i Prag, och det hindret är AZ Alkmaar. West Ham har med sig en 2-1 ledning i favör inför returen i Nederländerna.

Efter en trevande inledning av det första mötet mot AZ på London Stadium lyckades West Ham tillslut att vända ett underläge till vinst med 2-1. När West Ham förra året begav sig till Frankfurt inför returen med ett negativt resultat i ryggen fanns det absolut optimism och en chans till att gå vidare till finalen. Enligt Moyes är läget detsamma även i år, trots att West Ham har ett positivt resultat i ryggen vet laget och han själv om att AZ kommer att gå för det.
Att gå in i returen med ledningen är absolut positivt men det betyder inte att vi ska sluta att spela vårt spel och enbart försvara menar Tomas Soucek som träffade pressen efter ankomsten till Nederländerna. Tjecken som har haft en tuff säsong i ryggen med mindre bra prestationer förklarar hur viktigt det är för dels klubben att ta sig till final och förhoppningsvis stå där med bucklan när finalen är avslutad. För Tomas Soucek är finalen stor för honom rent personligt. Förutom det uppenbara med att vinna en titel har Tomas Soucek även chans att göra det på sin arena. Soucek och hans landsman Vladimir Coufal kom båda från Slavia Prag innan de kom till West Ham. Skillnaden mellan dem är att Coufal tillhörde Slavia i cirka 2år medans Soucek har tillhört Slavia Prag sedan han var tio år gammal och förutom tre utlån är det den klubben han har tillhört fram tills 2020 då West Ham köpte honom. Vad det skulle betyda för honom att står där i sin stad, på sin arena och vinna en titel går nog inte att beskriva.

Men för att Soucek ska stå där i Prag med West Ham behöver man få med sig antigen ett kryss eller en vinst från Alkmaar.

Skadeläget

Innan presskonferansen fanns det två frågetecken i truppen, Michail Antonio och Vladimir Coufal. Michail Antonio missade söndagens förlust borta mot Brentford efter att har dragit på sig en mindre skada senast mot AZ. Antagligen vilades han medvetet av Moyes för att ha alternativ till Ings när Scamacca fortfarande rehabar. Vladimir Coufal skadade sig i förlustmatchen mot Manchester City för någon vecka sedan. En skadad hamstring som nu ska kännas bra. Både Antonio och Coufal finns med laget i Nederländerna men det är fortfarande oklart om dessa kommer att starta.

Moyes roterade flitig inför matchen mot Brentford för att risk-minimera en taktik som verkar har gått hem då resterande del av laget ska vara friska och skadefria. 18-åringen Mubama som fick chansen efter paus mot Brentford är även han med till Nederländerna.

West Ham United XI

Areola
Kehrer- Ogbonna- Aguerd- Cresswell
Soucek- Rice
Bowen- Paqueta- Benrahma
Antonio


TV: West Ham vände och vann den första semifinalen
 

Eric2023-05-17 21:59:00
Author

Fler artiklar om West Ham