Bruce sparkad!

Bruce sparkad!

Bottennappet mot tabelljumbon blev droppen.

Steve Bruce är inte längre manager för Aston Villa. Äntligen, säger nog många Villans. Den senaste tidens urdåliga resultat blev för mycket för de tålmodiga ägarna. Vi parkerar nu på en inte så smickrande 12:e plats efter att vi bland annat mött fem av de sex lag i botten av tabellen. Villa har dessutom näst mest insläppta mål i ligan. Försvaret läcker som ett såll med andra ord.

Steve Bruce har fått tid och pengar, men har inte lyckats få ihop ett lag. Krydda det med ett par minst sagt tveksamma ageranden på lånemarknaden och den fula ovanan att spela spelare på fel positioner så är nog ingen förvånad egentligen. De senaste matcherna har laget sett helt vissna ut och det verkar som om Bruce har blivit allt mer desperat och tagit till konstiga laguttagningar och de senaste matcherna till och med något försök att byta spelformation. 

En ynka vinst på 10 matcher är naturligtvis för dåligt och plattmatchen igår blev droppen. Det var en ganska hätsk stämning på arenan och någon åsna kastade in ett kålhuvud mot Bruce. 

Steve Bruce verkar vara en sympatisk människa, men hans stenåldersfotboll är inte rätt för en klubb som Aston Villa som ska upp i högstaligan, hur många gånger än Bruce säger att han är rätt man att ta upp klubben. När han för någon vecka sedan gick till våldsamt angrepp mot en del supportrar efter matchen mot Rotherham så kändes det som om det bara vara en tidsfråga innan han skulle bli entledigad. 

Det blev 102 matcher för Bruce. 46 vinster, 25 oavgjorda och 31 förluster. Hyfsat facit om man vill ligga i mitten av en tabell.

Det blev två år med Bruce och under den tiden har vi lånat in en mängd spelare och gjort många mystiska transfers som hämmat de egna produkternas utveckling. Nu behöver vi stabilitet med en manager som kan snickra ihop ett lag. Ett lag med en tydlig och vägvinnande spelidé! 

Mycket tveksamt om det hinner komma in en ny manager mot Millwall på lördag. Annars kanske det blir Delaney som får coacha laget. Lurar månne Terry i vassen eller blir det favoriten Dean Smith som tar över. Spännande tider väntar! 

Up The Villa! 

Mats2018-10-03 18:16:25

Fler artiklar om Aston Villa

Aston Villa - Bologna 2-0
Manchester United väntar på Villa Park