INFÖR SOUTHAMPTON
Måljubel på Villa Park även under fredagskvällen?

INFÖR SOUTHAMPTON

Steven Gerrard gav sig själv och Aston Villa lite andrum efter krysset hemma mot Manchester City för två veckor sedan, för att därefter få en veckas ytterligare förberedelser i och med den uppskjutna matchen mot Leicester. En ny match på ett förhoppningsvis kokande Villa Park väntar under fredagskvällen mot Southampton. Vilka svar får vi ikväll?

SOUTHAMPTON
Fredagens motståndare, även kallade The Saints, placerar sig på en 12:e plats i tabellen. Två segrar, en oavgjord och tre förluster är resultatraden. På dessa 6 omgångar så har laget gjort 7 mål och släppt in 10, där den skotske anfallaren Che Adams har stått för 28,5% av målen – det vill säga två mål av sju.

Lagets MVP, Most Valuable Player, är James Ward-Prowse. En oerhört skicklig mittfältare som är 27 år gammal med ett fint målsnitt med tanke på positioneringen. 10 mål ifjol, den här säsongen har han hittills levererat 1 mål och 1 assist. Enligt Flashscore.com så har James 10 A-landskamper i sin ryggsäck och har på dessa landskamper gjort två mål.

Medan Aston Villa kryssade mot Manchester City i senaste omgången så förlorade The Saints mot Wolves med 0-1. Bortsett från förlusten mot Wolves så har laget även förlorat mot Manchester United och Tottenham Hotspur. Leicester och Chelsea är lagen man har besegrat hittills under säsongen.

Till matchen mot Villa så saknas de unga talangerna Valentino Livramento och Romeo Lavia.

ASTON VILLA
Det oavgjorda resultatet mot Manchester City kändes snarare som en seger för Gerrards del, som då var nöjd med arbetsmoralen och spelarnas hängivenhet. Således finns det trots allt en del som talar för att spelarna inte har gått emot sin manager, utan kommer att kämpa och försöka nå goda resultat in i det sista för att hjälpa sin manager och klubben. Kan laget ”spinna” vidare på resultatet mot City och gå för ännu ett positivt resultat?

Bland spelare som inte är tillgängliga så kan man läsa att Jan Bednarek inte kommer till spel på grund av lånereglerna, då han tillhör Southampton till vardags, samt att Matty Cash och Diego Carlos kommer att få se matchen vid sidan av. Diego Carlos är borta säsongen ut, tyvärr.

Under presskonferensen med Steven Gerrard som ägde rum i går så sa han att det även finns frågetecken för båda målvakterna, Emi Martinez och Robin Olsen. Martinez med sjukdomskänningar och Olsen med en knäskada, oklart i vilken grad den svenska målvakten är skadad. Även Ollie Watkins nämndes som ett frågetecken på grund av sjukdom.

Aston Villa placerar sig på en 17:e plats i ligan, strax ovanför nedflyttningsstrecket. Laget har släppt in lika många mål som Southampton, men dock gjort två färre mål. I en jämn tabell så kan Aston Villa vid seger under fredagskvällen ta sig upp på samma poäng som Southampton, vilket i detta prekära läge skulle vara välkommet.

Under förra säsongen så vann båda lagen sina hemmamatcher. Saints hemma på St.Marys med 1-0 och Villa vann därefter med 4-0 hemma på Villa Park. Målskyttar då var Watkins, Luiz, Coutinho och Ings. En hemmamatch som kanske kan summeras som fjolårssäsongens bästa?

Sedan Villas återkomst till Premier League så har man vunnit över Southampton endast två gånger på 6 försök. Kan Southamptons historik av segrar över Aston Villa vara av betydelse idag? Förhoppningsvis inte.

TV
Matchen sänds på Viaplay med avspark 21:00.
 

Oskar Laurell2022-09-16 18:30:59
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Aston Villa - Bologna 2-0
Manchester United väntar på Villa Park