Bescot Stadium, 2023-05-08 13:30

Walsall - Doncaster

Inför Walsall – Doncaster Rovers

Inför Walsall – Doncaster Rovers

Walsall avslutar säsongen med en hemmamatch mot Doncaster Rovers. Säsongen blev inte som vi hoppades då man efter januari tappat helt och sjunkit som en sten i tabellen. Nu får vi se om vi avslutar med en vinst eller får sluta säsongen med endast 1 vinst på dom 23 senaste matcherna. 

Endast en vinst på den här sidan av nyår är vad Walsall mäktat med och det är också orsaken till att man sjunkit som en sten i tabellen. Det som såg så bra ut vid årsskiftet då vi var några fåtal poäng från en playoffplats har förändrats till att vara tio poäng från nedflyttning. Om resultaten går emot oss imorgon kan vi sluta säsongen på plats 20 vilket är en stor missräkning mot den målsättning man hade inför säsongen som var en plats bland de sju bästa. 

Laget har bara mäktat med två ligavinster sedan nyår, Mansfield den 1 januari och Gillingham 18 mars, och det svaga facit slutade också med att Michael Flynn fick lämna klubben med tre matcher kvar att spela av säsongen.  

Mat Sadler och Richard O’Kelly gick in som tillfälliga ansvariga fram till säsongens slut och man har sett en marginell ändring och vi får se om man hunnit få in sina tankar och ändringar till spelarna iför matchen imorgon.  

Det är inte klart med någon ny tränare men Sadler nämnde i en intervju med Rob Gurney på BBC Radio WM inför matchen imorgon att han förväntar sig att en ny huvudtränare ska vara klar under nästa vecka. Det är dock oklart vem det är då ingen information om detta har sipprat ut från klubben. När reportern frågade om det var Sadler så sa han bara “vi får se”.  
 

 

Doncaster Rovers är vår sista motståndare för säsongen och dom kommer till denna match med en vinst i ryggen. Dom ligger på 16 plats vilket är placeringen precis ovanför Walsall men tre poäng före och dom bör komma till matchen med ett bättre självförtroende än Walsall.  

Båda lagen ligger dåligt till i formtabellen sett över dom fem senaste matcherna. Tack vare sin vinst senast ligger dock Rovers bättre till än Walsall som är på 23 plats med två oavgjorda och tre förluster på dom fem senaste. Rovers har en vinst, en oavgjort och tre förluster. 

 
Head 2 Head 

Det har genom åren spelats 66 matcher mellan lagen. Walsall har ett övertag med 33 vinster mot Doncasters 24. Det har även varit 9 matcher som slutat oavgjort. 

Första mötet mellan lagen spelades 19 januari 1924 och slutade med en 3–0 vinst för Doncaster. I det första mötet denna säsong på bortaplan vann Walsall med 2–0 efter mål från Tom Knowles och Danny Johnson. 
 

Skadeläget 

Jack Earing 

Korsbandsskadad och borta till hösten. Hans kontrakt går ut i sommar och frågan är om den nya tränaren vill förlänga då han varit väldigt skadebenägen denna säsong. 


Donervon Daniels 

Muskelbristning och missat dom sex senaste matcherna. Daniels är lagkapten och mycket viktig vilket märkts på försvarsspelet i dom matcher han saknats.  


Hayden White 

Startade mot Crawley sist efter att ha varit avstängd tre matcher på grund av ett rött kort mot Carlisle. Fick skadekänning under första halvlek mot Crawley och byttes ut i halvtid.  
 

Owen Evans 

Har spelat mer än 50 matcher denna säsong. Ådrog sig en vadskada i matchen mot Crawley och fick kliva av i halvtid. 


Douglas James-Taylor 

Sägs vara skadad men ingen information om hur och varför. Han spelade 15 minuter mot Salford men det är enda framträdandet i matchtruppen på dom sju senaste matcherna. 


Taylor Allen 

Inte nämnts i någon matchuppladdning varken i klubbens införrapporter eller andras. Har inte varit med i matchtruppen sedan förlusten mot AFC Wimbledon i slutet av mars. Oklart om han är skadad eller bara petad. 

 
Robbie Willmott 

Skadade sig i början av mars och skadan skulle hålla honom borta från spel resten av säsongen. Han var inlånad från Newport County och jag misstänker att han återvänt för rehabilitering. Det finns dock ingen information klubben som rör Willmotts status. 


Jamille Matt  

Fanns med i matchtruppen mot Crawley och skulle ha startat matchen men fick ge upp före match på grund av sjukdom. 

Ingen spelare är avstängd 

 
Domarteamet 

EFL har utsett Farai Hallam som huvuddomare och till sin hjälp kommer han ha assisterande Gary Maskell och Michael Webb. Som fjärdedomare kommer vi få se Paul Howard. 

Hallam har denna säsong dömt 27 matcher och på dessa delat ut 102 gula kort men hållit det röda kortet i fickan, än så länge. Han har delat ut tre straffar. Han är rätt oerfaren och bara dömt 44 matcher under sin domarkarriär som började säsongen 2018/19. 

Han har den här säsongen dömt mest dömt matcher i National League South (20) och några enstaka i National League (5) och National League North (3) samt Premier League 2 (3). Det blir därmed debut i League Two. 

 
Mina tankar om matchen 

Min känsla nu är att bara spela av denna match så säsongen är över. Det är med mycket stor besvikelse vi går in till denna match efter den mycket dåliga insats man gjort sedan nyår. Vi får se vilka spelare som får chansen.  

En ny tränare, om det inte blir Sadler, är tydligen klar och presenteras under nästa vecka. Kanske har den nya tränaren önskemål om att se vissa spelare speciellt dom med utgående kontrakt för att på så sätt se vilka som kan vara intressant att ge nytt kontraktsförslag till. 

Ryktet säger att Manny Monthé redan accepterat ett kontraktsförslag från en annan klubb men det är inget har kommunicerats ut varken från spelarens agent, det nya laget eller Walsall FC.  

 

Mat Sadler inför matchen 

 

 

Tom Knowles inför matchen 

  

Pär Stener@perstener2023-05-07 14:55:29
Author

Fler artiklar om Walsall