Selhurst Park, 2024-04-21 16:00

Crystal Palace - West Ham
5 - 2

Införrapport: Palace – West Ham
Uttåget ur Europa. Nu arbetas det mot ännu ett intåg.

Införrapport: Palace – West Ham

En tuff bortamatch i södra London kan komma att bestämma om West Ham spelar i Europa nästa år. Med toppspelare tillbaka från skada, såsom Eze och Olise, kommer inte detta bli en lätt historia. Samtliga bookies har Palace som favorit och oss som underdog. Var beredda på låg possession och kontringar. Även om man drömmer om en första halvlek likt den mot Leverkusen nu i veckan.


Det är ingen nyhet att Crystal Palace har tillgång till ett gäng riktiga pärlor. Olise har jag alltid varit svag för, och deras nummer 10, Eze, har verkligen visat vad han är kapabel till. Båda spelarna har haft skadeproblem under säsongen, men är nu tillbaka och i form. Resultaten för klubben har också vänt. I takt med Hodgsons uttåg från klubben, och Oliver Glasners intåg, har resultaten vänt till deras fördel. Medan andra klubbar hade iväg sina spelare på landslagsuppehåll för några veckor sedan, åkte Glasner och truppen ner till Marbella för att fila på taktiska detaljer. Sedan dess har de spelat en bra match mot City och vunnit över Liverpool.

Vi å andra sidan behöver ta nya djupa andetag för att dyka ner och hämta upp både 9 och 12 poäng för att få spela Europa nästa år. Det är löjligt hur snabbt man blir van vid det, men i sådana här lägen märker man tydligt att det inte går att ta det för givet. En vinst mot Palace hade betytt mycket. Men det behövs också att lagen runt omkring tappar poäng. 

Både Paqueta och Emerson är tillbaka, samtidigt som Alvarez kommer att spela, vilket gör att det är första matchen på fyra som vi har tillgång till vår bästa elva. Om jag ska vara helt ärlig tror jag att vi lyckas ta med något poäng idag. Spelar vi som den första halvleken mot Leverkusen kan jag garantera tre poäng. Upp till bevis. Jag tror vi startar med följande elva:

                       Fabianski
Coufal      Zouma       Aguerd    Emerson
                Alvarez       Soucek
    Kudus      Prowse     Paqueta
                      Bowen

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2024-04-21 10:47:00
Author

Fler artiklar om West Ham