2022-11-01 21:00

Marseille - Tottenham

När CL-gruppspelet ska avgöras
Det är en häftig match som ska spelas på Stade Vélodrome. Denna gång saknas Richarlison som avgjorde hemmamötet.

När CL-gruppspelet ska avgöras

Tottenham leder inför den sista gruppspelsomgången Champions Leagues grupp D. Marseille tar på tisdagen emot, och tabellen är så jämn att Manseille vid en vinst passerar Tottenham. Spurs behöver därmed en poäng för att ta sig vidare.

Det är en rekordjämn grupp som ska avgöras denna tisdag. Tottenhams läge är problematiskt, eftersom Marseille är ett svårspelat lag som måste vinna denna match för att ta sig vidare. Spurs behöver bara oavgjort, men det är lång ifrån givet att man klarar det. Läget känns helt öppet.


Conte lär inte överraska igen
Antonio Conte brukar inte överraska, men av nån anledning tänkte han att det var smart att plötsligt mot Bournemouth byta ut halva laget. Det höll på att gå riktigt illa, men det ordnade upp sig mot slutet. Att han ändå valde ett svagare lag än vad han brukar beror rimligtvis på den här uppgiften som nu väntar.

En av spelarna som inte var med mot Bournemouth var Cristian Romero, och han har varit fortsatt frånvarande även efter den matchen, så han är verkligen osäker tilm spel. Om Romero inte kan vara med har Conte ett val att göra, antingen spelar han vidare med Clement Lenglet eller med Davinson Sanchez. Oavsett vilket måste Eric Dier in i laget till denna viktiga match. Det har pratats en del om Spurs tråkiga spel och att man borde spela mer som Arsenal, och faktum är att Spurs har chansen att närma sig Arsenal, för om man förlorar denna match blir det matcher på torsdagar i Europa League.


Kan Spurs undvika "stort misslyckande"?
Det betyder mycket att avancera från Champions Leagues gruppspel. Men frågan är om inte om det viktigaste är att slippa känslan av ett misslyckande. Skulle Spurs misslyckas att ta sig vidare vore det riktigt illa, efter att man först fått chansen hemma mot Sporting och sedan här. Det kan sätta hela Conte-projektet i gungning.


Möjlig startelva Spurs:
Lloris
Sanchez Dier Davies
Emerson Bentancur Bissouma Højbjerg Perišic
Kane Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-10-31 17:53:00
Author

Fler artiklar om Tottenham