Oavgjort i en händelserik match på Stamford Bridge
Ytterligare ett poängtapp..

Med en man mer i över en hel halvlek borde Chelsea ha kommit ifrån lördagsbataljen mot Burnley med tre poäng. Men som så många gånger förr tappar hemmalaget ledningen och matchen slutade 2-2.

Mauricio Pochettino mönstrade en relativt förväntad elva mot Burnley på lördagseftermiddagen. Det stora utropstecknet inför var att Mykhailo Mudryk ersatte Raheem Sterling som haft det väldigt tufft på det senaste med dåliga prestationer och utbuad av supportrarna i flera matcher.

Burnley inledde de första minuterna i matchen på bästa sätt med högt bollinnehav och ett farligt djupledshot bakom Chelseas backlinje. Jacob Bruun Larsen hade matchens första farliga läge med ett skott strax utanför stolpen från en snäv vinkel. Efter drygt 10 minuter växlade Chelsea upp och tog över taktpinnen i matchen. Cole Palmer var högst delaktig i flera offensiva aktioner där han flera gånger kom till bra avslutslägen men utan att få till något farligt mot mål. Efter dryga kvarten kom Burnley till matchens dittills farligaste läge med ett skott som Djordje Petrovic fick styra ut till hörna. Bara några minuter senare fick Nicolas Jackson ett kanonläge när han fick en fin passning av Palmer in i straffområdet och blev helt fri med målvakten men ett svagt avslut resulterade i hörna istället för mål.

Minuten efter Jacksons kanonläge fick Axel Disasi in bollen i nät efter ett inlägg från Mykhailo Mudryk. Men efter videobedömning kunde domaren konstatera att bollen gått via Disasis arm in i mål och därmed blev det bortdömt. Efter det bortdömda målet fortsatte Chelsea att äga bollinnehavet och kom runt på högerkanten flera gånger men fick inte till något jättefarligt i offensiv väg. Mudryk fick ett kanonläge efter en snabb kontring från Chelseas sida men skottet rakt i famnen på Arijanet Muric i Burnleymålet.

Marc Cucurella fick ett farligt läge där han kom löpande från vänsterkanten in i offensivt straffområde men nicken kunde Muric avvärja. Bara minuten efter blev Mudryk neddragen i straffområdet där ukrainaren lade sig ganska lätt och fick med sig en straffspark. Lorenz Assignon fick syna det andra gula kortet och blev därmed utvisad. Det blev ytterligare en VAR-situation men efter extra titt fick straffen stå kvar och då fick även Vincent Kompany se det röda kortet och blev utvisad på läktaren på grund av starka reaktioner mot domaren. Palmer tog fram sin inre Antonin Panenka och chippade kyligt in straffen mitt i mål. Efter 1-0 målet hade även Malo Gusto en kanonchans att utöka till 2-0 men det nekades av en stark parad av Muric i målet. 1-0 till Chelsea efter 45 minuter spel.

Andra halvlek hann knappt att börja innan Joshua Cullen fick bollen strax utanför straffområdet och kunde snyggt skicka in 1-1 målet. Som så många gånger förr under säsongen är Chelsea inte riktigt med när andra halvlek börjar och blir därmed straffade. Efter 1-1 målet och en man mindre låg Burnley väntat i försvarspositioner med lågt stående försvar, vilket gav Chelsea mycket bollinnehav. Men hemmalaget hade det svårt att trä genom ett kompakt Burnleyförsvar. Efter drygt 57 minuter fick Burnley en jättechans att göra 2-1 efter ett inlägg som nådde Lyle Foster. Petrovic stark på linjen som kunde avvärja nicken med en snygg parad. Några minuter senare fick Jackson ett bra läge att istället göra 2-1 till hemmalaget men även där en fin parad av Muric i målet.

Efter det läget hände det inte så mycket i matchen där Chelsea försökte hitta igenom men hade det svårt mot ett lågt stående Burnley som i det läget bara ville försvara hem en poäng. Palmer hade ett farligt skott strax utanför straffområdet i den 75:e minuten men Muric var bra med på linjen. Tre minuter senare kom det förlösande 2-1 målet när Sterling väldigt vackert hittade in till Palmer via klacken och där gjorde Palmer inga misstag och kunde rulla dit bollen bredvid Muric i målet. Men trots ett sent 2-1 mål och en man mer så kan Chelsea som så många gånger förr inte hålla undan. En hörna i den 81:e minuten där Dara O`Shea får gå upp helt ostört och nicka in 2-2. Några minuter senare har Sterling ett bra läge att göra 3-2 på nick men får inte till avslutet. Jay Rodriguez är sedan riktigt nära att göra 3-2 för bortalaget med en nick i ribban. Återigen ingen markering i närheten.

Det blir ingen jätteforcering i slutet från Chelseas del och matchen slutar 2-2.