Premier League i halvtid - Sheffield United: "Känslan är lite uppgiven"
Chris Wilder är tillbaka i Sheffield United och får det svåra uppdraget att rädda kvar klubben i Premier League.

Premier League i halvtid - Sheffield United: "Känslan är lite uppgiven"

Vi har en höst av Premier League bakom oss och kan nu blicka framåt mot en andra halva av säsongen som garanterat kommer att bli rafflande. Vi summerar traditionsenligt första halvan av säsongen genom att intervjua redaktionerna.

Ola Paulsson trodde att det skulle bli "extremt tufft" när vi snackades vid inför säsongen. När halva säsongen är spelad är The Blades nere i botten och harvar och har dessutom sparkat tränaren Paul Heckingbottom.

 


Hur är känslan efter halva säsongen?
- Hej! Känslan är ju lite uppgiven. Laget har inte räckt till och dessutom slarvat bort flera matcher. Med lite tur hade vi plockat 1 poäng mot Manchester City hemma, vunnit mot Everton hemma och Tottenham borta. Vi kunde även plockat poäng mot Nottingham borta samt vunnit mot Aston Villa och Luton. Vi hade då haft 12 poäng mer än nu och stått på 21 poäng. Marginalerna är små. När det gäller ligaspelet förbereder man sig redan på spel i Championship. Det vi nu hoppas på är att laget kan gå långt i FA-CUPEN. Brighton väntar i nästa omgång!

Vad har varit höstens stora snackis?
- Vem ska kunna ersätta Ndiaye samt hur länge får Heckingbottom vara kvar. Han fick vara kvar till december och ingen har kunnat ersätta Ndiaye.
 
Hur har nyförvärven skött sig? Cameron Archer var ju höstens dyraste nyförvärv.
- Archer har visat vad han kan och kommer att kunna vara nyttig framöver. Vilket mål mot Wolverhampton hemma!

Vem har varit höstens utropstecken och höstens besvikelse hos er?
- Höstens utropstecken är helt klart Jack Robinson. Han har varit grymt bra! Klassisk engelsk spelare som flera gånger har sagt till motståndarna att hoppa upp på benen och inte ligga och filma. I Sheffield älskar man den typen av spelare. Själv tycker jag att domarna är alldeles för snälla när det gäller spelare som filmar. Detta gäller specifikt i Premier League. Stäng av spelarna en månad eller två. När det gäller höstens besvikelse så tycker jag att inte har imponerat i Premier League. Han har tyvärr inte kommit upp i den standard han visade förra säsongen.
 
Nu är det januari månad, är det något du hoppas händer?
- Ben Brereton Diaz kom in och kommer att kunna göra nytta. Även om jag hellre skulle se honom till hösten i Championship. Luke Thomas gick tillbaka till Leicester City och kommer inte att vara saknad. Jag hoppas vi får in en målvakt och att vi samtidigt släpper Davies som är vår andremålvakt. Jag hoppas nu att styrelsen också tänker långsiktigt inför nästa säsong som till 99 % handlar om spel i Championship. Flera spelare behöver förnya sina kontrakt inför nästa säsong. Som supporter hoppas man på att ägarfrågan kan lösas under 2024.

Avslutningsvis: hur slutar säsongen för Sheffield United, vilka vinner ligan och vilka åker ur?
- Manchester City vinner som vanligt och Luton, Burnley och vi spelar i Championship nästa säsong. När det gäller Sheffield United så är vi bara uppe och vänder för att hämta pengar. Hade styrelsen menat allvar den här säsongen så hade man inte sålt den mest tongivande spelaren Ndiaye precis innan säsongsstarten. Nästa säsong är vi åter tillbaka i en oviss och spännande Championship-säsong. Det kan bli en mycket spännande liga med de nedflyttade lagen som ersätter Leicester, Southampton och eventuellt Leeds. Tror inte Ipswich håller hela vägen även om det hade varit en härlig story att gå direkt från League One till Premier League på två år. Håller sig Sheffield Wednesday kvar i Championship så blir det Steel City Derby till hösten. Går dessutom Derby, Portsmouth och Bolton upp så blir serien än mer spännande. Vem vet? Allt detta kanske grusas av att Wilder lyckas med ”The great escape ”

Henrik Örtenvik2024-01-18 09:53:09
Author

Fler artiklar om England