London Stadium, 2023-02-11 13:30

West Ham - Chelsea
1 - 1

West Ham-Chelsea 1-1: Rättvisa skipades på London Stadium

West Ham-Chelsea 1-1: Rättvisa skipades på London Stadium

Under lördagsförmiddagen var det Londonderby mellan West Ham och Chelsea på London Stadium. Matchen var en jämn sådan och båda lagen hade sina perioder med spelövertag och målchanser. Men efter matchen var det en annan händelse som skulle locka åt sig rubrikerna.

När startelvorna offentliggjordes en timme innan avspark var det ett namn som stack ut i West Hams laguppställning. Inför matchen rapporterades det både från media och David Moyes själv att Thilo Kehrer var skadad, men trots det fanns han med i elvan. Även i övrigt var det samma elva som mot Newcastle.

Matchen inleddes tungt för West Ham. Försvaret var oerhört svajigt och Chelsea var farliga så fort de var på vår planhalva. Utöver det blev Paqueta tidigt utbytt efter att ha skadat axeln i ett fall. Förhoppningsvis var det bara en mindre smäll och inget allvarligt. Han har tidigare under säsongen haft problem med ett nyckelben så det är bara att hoppas att det inte handlade om det. Det skulle heller inte dröja länge innan ledningsmålet skulle komma. I den 16:e matchminuten hittar ett nyförvärv ett annat när Enzo Fernández slog ett delikat inlägg till João Félix som enkelt kunde nicka in bollen.

Därefter fortgick matchbilden på samma sätt i cirka tio minuter till, och efter 25 minuter hade Chelsea haft två bollar till i nät, men båda blev avvinkade för offside. Därefter vaknade West Ham till liv och fick direkt utdelning i form av en kvittering. Bowen nickskarvar ett inlägg från Coufal på ett mycket vaket sätt mot bortre stolpen där den före detta Chelseaspelaren Emerson dyker upp och rakar in 1-1 i den 28:e minuten.

Därefter fortsätter matchen att vara lite mer böljande där båda lagen får spela sina anfallsspel. Hammers kändes mer på tå och vågade spela anfallsspel i lite större utsträckning. Och i inledningen av den andra halvleken var West Ham plötsligt det hetare laget och skapade mer framåt. Matchen flöt på med några halvchanser och West Ham hade också ett ledningsmål i nät, men som även den vinkades av för offside. Matchen fortgick och det var Chelsea som försökte komma med en sista anstormning, men lyckades aldrig något vidare med det och poängen delades jämnt mellan lagen.

Rubrikerna efter matchen skulle dock handla om en handssituation där Tomas Soucek får ett skott på handen när han faller ner mot marken i straffområdet. Jag är inte den som ska sitta och säga ifall det borde ha varit straff eller inte. Men inte så långt i bakhuvudet befann sig ett minne av en händelse i Chelseas straffområde där Mendy kastar sig ut på fötterna på Jarrod Bowen och hävdar att han blivit sparkad på. Då kände man som West Ham-anhängare att rättvisan hade skipats.

Två kryss mot två tuffa motstånd i rad nu och en förlustfri svit på London Stadium över fyra matcher. Är det nu det vänder? Insatserna har sett någorlunda bättre ut än tidigare, och trots en mindre kris i backlinjen och Scamacca och Cornet fortsatt borta finns det en aning hopp. Kan vi prestera så här utan några av våra nyckelspelare borde vi väl rimligtvis kunna växla upp ytterligare en växel när skadorna är läkta. En veckas vila innan nästa Londonderby nu. Då väntar en resa till Tottenham Hotspur Stadium. Förhoppningsvis fortsätter vi den uppåtgående trenden och kan byta ut enpoängarna mot en trea!

TV: Emersons kvittering mot Chelsea
 

 

Kasper Ljungström2023-02-12 17:11:00
Author

Fler artiklar om West Ham