La settimana romana: Scudetti-regn, borgmästarmöte och Totti på Olimpico
Totti tillbaka i Romas omklädningsrum på Olimpico för att hälsa på vännen, Romasupporten och artisten Ultimo. Foto: Ultimo instagram

La settimana romana: Scudetti-regn, borgmästarmöte och Totti på Olimpico

La settimana romana är tillbaka med gott och blandat kring Roma senaste veckan.

“Kör mister, vi står bakom dig allihopa!”
Så kommenterade Francesco Totti inlägget på instagaram där Roma bekräftade att kontraktet med Daniele De Rossi är påskrivet fram till 2027.

Huvudrollsinnehavaren själv valde även han att kommentera kontraktet på sociala medier:

“Vi kommunicerade det för två månader sedan men nu är det svart på vitt men framförallt gult och rött. Som barn, tonåring, vuxen och man, för Roma och med Roma i ytterligare tre år. Tack för förtroendet som jag känt sedan första dagen. Jag och mitt team kan inte bärga oss för att börja arbeta för att ta detta lag dit det förtjänar att vara, Daniele”

Det ska bli mycket intressant att följa Roma denna säsong under ledning av Daniele De Rossi.

Scudetti-regn över ungdomsverksamheten
Romas U-17-lag vann i helgen scudetton efter att ha besegrat Empoli med 3-1 i finalen. Det var Romas nionde vinst i den kategorin vilket är flest av alla lag i Italien (Inter ligger tvåa med åtta titlar). Samma grabbar vann även scudetton förra året i U-16 klassen och fyra av dem var med och vann U-17 EM för Italien. Vågar vi hoppas på en gyllene kull som tar steget upp i Romas A-lag inom kort?

U-15 ville inte vara sämre och säkrade Romas andra ungdomstitel denna sommar,  och sjunde i historien i U15-kategorin, när de besegrade Genoa med 2-1 i finalen.

Roma var även i final i U-18 samt i Primavera (U-19) men förlorade båda dessa finaler. Fyra finaler tyder dock på att något görs rätt i Romas ungdomsverksamhet.

Toppmöte kring arenaplanerna
I veckan hade Romas VD Lina Souloukou och Roms borgmästare Roberto Gualtieri ett telefonmöte där borgmästaren bekräftade stadens fulla stöd till verkställandet av en ny arena i Pietralata. Följande notis publicerade kommunen på sin hemsida:

“Roms borgmästare Roberto Gualtieri och Romas Ceo Lina Souloukou har denna eftermiddag haft ett långt och hjärtligt telefonsamtal. Under mötet bekräftade Romas delegat att de så snart som möjligt vill börja bygga en ny stadio i Pietralata. Roms borgmästare å sin sida bekräftade att kommunen ger sitt fulla stöd till projektet som går helt enligt planerna, alltså inga förseningar, vilket är helt i sin ordning utefter de utmaningar ett projekt likt detta innebär.”

Romersk duett
Antonello Venditti, som skrivit Roma, Roma, Roma, samt Grazie Roma, är ute på sommarturné och på scenen i Caracalla fick han celebert besök av ingen mindre än Claudio Ranieri som tillsammans med den romerska skönsångaren sjöng Grazie Roma.

Klicka här för att se Ranieri och Venditti sjunga "Grazie Roma" tillsammans.

Totti tillbaka på Olimpico
Men inte i ett fotbollsrelaterat ärende. Kaptenen var även han, likt Ranieri, på konsert. Artisten Ultimo, som såklart är romare och romanista, har sålt ut Stadio Olimpico tre kvällar i rad. Och Totti var på besök tillsammans med barnen Isabel och Cristian. De gick även och besökte huvudrollsinnehavaren back stage, och självklart bytte han om i Romas omklädningsrum. 

“Husets herre har gett klartecken. Vi kan börja. Roma tredje utsålda kvällen. Jag kommer!” skrev Ultimo på sociala medier tillsammans med en bild med Totti i Romas omklädningsrum. Tusentals hyllningar från Romasupportrar och den vanligaste kommentaren var “Kungen och prinsen av Rom”.

Mercato
Ghislofi och Souloukou fokuserar främst på försäljningar i dagsläget för att få mer pengar att röra sig med på mercaton och
Roma ska enligt flera uppgifter lyckats sälja en av spelarna som inte ingår i planerna för kommande säsong.

Andrea Belotti, som under våren lånades ut till Fiorentina, är enligt flera källor klar för Serie A-nykomlingarna Como, även om försäljningen inte är officiell ännu. 

Belotti, som kom till Roma på fri transfer sommaren 2022, lyckades skrapa ihop tio mål på 68 framträdanden i Romatröjan. Como betalar 5 miljoner euro för anfallaren.

Spinazzola kommer inte få förlängt med Roma och nu ryktas det att Napoli är sugna på att knyta till sig ytterbacken.

Karsdorp ryktas ha intresse från AEK Aten. Hostar den grekiska huvudstadsklubben upp 5 miljoner euro så släpper Roma ytterbacken, och skrattar troligtvis hela vägen till banken. Inte för att det är en bra affär men för att Roma äntligen blir av med holländaren.

Klicka här för att läsa mer om Romas sommarmercato.


 

Niclas Ekström2024-06-28 11:31:00
Author

Fler artiklar om Roma