Moor Lane, 2024-03-14 21:00

Salford City FC - Stockport

Manchesterderby i League two - Salford mot Stockport
Anfallaren Issac Olaofe firar ett mål tidigare under säsongen. Foto: Bildbyrån

Manchesterderby i League two - Salford mot Stockport

Manchesterderby väntar i League two under torsdagskvällen efter att en vattensjuk plan förstörde planerna för en vecka sedan. Ska det rödklädda Salford, styrda av Unitedlegendarer från "Class of 92" skrälla för att undvika nedflyttning, eller kommer det blåklädda Stockport ta sig ett steg närmare uppflyttning?

Stockport sätter in tre anfallare istället för två i startelvan. Fortsätter de med 3-5-2 och sätter ner kapten Madden som tia eller har Dave Challinor något annat ess i rockärmen? Det är ett tecken på att endast tre poäng gäller ikväll. Salford har inte fått målskyttet att stämma under hela säsongen, men gör derbyt att all logik flyger ut genom fönstret och skapar ett av årets stora skrällar? Man ska aldrig underskatta ett lag som slåss för överlevnad, och kvällens match kan bli både grisig och målrik.

Förutsättningarna

League two innehåller 46 omgångar där de tre bästa lagen numera får en direktplats upp till League one. Sedemera har vi lag fyra till sju som tävlar i en playoff som leder till att en lycklig vinnare flyttas upp tillsammans med topp tre. Salford med 40 poäng ligger sju poäng över nedflyttningsstrecket och Forest Green efter 37 spelade matcher. Colchester har emellertid 32 poäng på 35 spelade matcher, vilket gör att Salford inte kan slappna av än.

Stockport kan vid vinst kliva upp på delad förstaplats i ligan. De huserar för tillfället på tredjeplatsen med 66 poäng efter 35 matcher medan det blågula laget Mansfield toppar tabellen med 69 poäng på 37 matcher. Lokalrivalen Crewe jagar samtidigt direktplatsen och har 64 poäng efter 37 matcher. Även om playoff-plats är nästintill säkrad vill Stockport självklart ta direktplatsen upp. De skrällde förra året som nyupplyttade från femtedivisionen genom att ta sig hela vägen till playoff-final, för att därefter förlora i en spännande straffläggning. 
Smith vs Stockport

Smith vs Stockport

Salford har inte varit det mest målrika laget, men de har faktiskt skytteligaledaren Smith i startelvan. Fotboll är dock en lagsport och där är målen mer utspridda för bortalaget Stockport. Lånet Todd Kane, från Manchester City tar plats på bänken direkt, bara några dagar efter sin ankomst.

Matchen visas på Viaplay med matchstart kl 21:00.

Joel Goldman2024-03-14 21:20:23
Author

Fler artiklar om Stockport