Uppgifter: Chelsea har fått flera bud för Christian Pulisic
Christian Pulisic och Mason Mount. Båda ser ut att lämna Stamford Bridge denna sommar.

Uppgifter: Chelsea har fått flera bud för Christian Pulisic

Under en längre tid har Chelseas ytter Christian Pulisic ryktats till italienska AC Milan, men nu har ännu en aktör tagit sig in i bilden. Franska Lyon har enligt rapporter skickat ett bud för den 24-årige amerikanen som matchar Chelseas krav.

Enligt pålitliga David Ornstein har Chelsea tagit emot ett skriftligt erbjudande för Christian Pulisic från franska klubben Lyon. Budet ska vara värt £21.5m samt innehålla en bra försäljningsklausul, den förhandlas dock fortfarande. Erbjudandet från Frankrike anser Chelsea som acceptabelt då klubben inte skulle vilja släppa Pulisic för en billigare peng. Chelseas och Lyon ska ha en god relation efter förhandlingarna i januari för högerbacken Malo Gusto och CoBlue är imponerade i projektet som byggs av amerikanska ägaren John Textor i Lyon.

Tidigare igår meddelade “The Athletic” att Chelsea blev erbjudna ett verbalt erbjudande från AC Milan för Pulisic, värt £12m. Ett bud som inte ses tillräckligt av Chelsea men detta är bara det första budet från den italienska klubben. Enligt Nizaar Kinsella så är Milan tveksamma om man vill matcha budet från Lyon då klubben, enligt rapporten, inte är redo att spendera mer än £17m. Samma pris som Milan köpte Ruben Loftus-Cheek för. Kinsella meddelade att Pulisic föredrar att flytta till Italien men det är beroende på om klubben matchar budet. Klubbarna är fortfarande i förhandlingar. Även Milan backas av amerikanska ägare då Gerry Cardinale nu styr klubben.

Christian Pulisic köptes av Chelsea i januari 2019 från Bundesliga-klubben Dortmund, dock lånades han tillbaka till klubben fram till sommaren. Chelsea betalade hela £55m för yttern som gjorde succé i Tyskland då han gjorde 19 mål och 26 assist för Dortmund under sina tonår och som 20-åring. Pulisic startade sin Chelsea karriär på topp då han gjorde 11+10 i 34 matcher för Londonklubben, men åren efter skulle han inte matcha starten. För amerikanen skulle missa 54 matcher under sin tid i Chelsea tröjan samtidigt som han såg svagare och svagare ur. Denna säsong har varit mer av det samma så Pulisic hade en av de mest frustrerande säsongerna han haft i Chelsea. Enligt Liam Twomey och Paul Tenorio rankades Pulisic 20:e i minuter för Chelsea i alla tävlingar, både på grund av skador men också när Chelsea plockat in flera yttrar som Raheem Sterling och Mykhailo Mudryk. 

Pulisic fortsätter vara ett ledande namn för USAs landslag då han redan vid 24 års ålder spelat i 60 landskamper. I Chelsea har Pulisic spelat 145 matcher, han har gjort 25 mål och spelat fram 21. Han var del av klubben CL-vinst 2021, vann UEFAs super-cup 21/22 och Klubb-VM 2022.

Källor: David Ornstein, Nizaar Kinsella, Transfermarkt.com

TV: Pulisic säsong i Chelsea
 

Nils OlinNilsOlin012023-07-03 12:36:00
Author

Fler artiklar om Chelsea